Οι 3 εκλείψεις του καλοκαιριού: Πώς μας επηρεάζουν;

Οι 3 εκλείψεις του καλοκαιριού: Πώς μας επηρεάζουν;

Το καλοκαίρι 2018  που μόλις ουσιαστικά άρχισε, αναμένεται ..καυτό ανεξάρτητα με τις υψηλές θερμοκρασίες  και  τα καιρικά φαινόμενα.

Η αστρολογική εικόνα του φετινού θέρους έχει έντονα χρώματα ,ποικιλία αλλαγών και αναπροσαρμογών αφού σε μέσα σε διάστημα 1 μηνός (13/7 -11/8) θα βιώσουμε 3 εκλείψεις ..

Στο σκηνικό αυτό εμπλέκονται και άλλοι αστρολογικοί δείκτες (πχ ανάδρομος Ερμής, ανάδρομος Άρης) που δυναμιτίζουν περισσότερο  το  ήδη δύσκολο κλίμα της επομένης περιόδου.

Ας δούμε τι έχουν να μας πουν σε γενικό επίπεδο οι 3 εκλείψεις που σημαδεύουν αυτό το καλοκαίρι.

 

1) Ηλιακή έκλειψη (μερική) 13 Ιουλίου 2018 στο ζώδιο του Καρκίνου

Το φαινόμενο θα είναι ορατό  στις ακόλουθες γεωγραφικές περιοχές: Νότια Αυστραλία, Ειρηνικός – Ινδικός Ωκεανός

Θα μας απασχολήσουν κυρίως θέματα συναισθηματικής φύσεως  και σε αυτόν το τομέα  καταστάσεις που επιμελώς ήταν  ‘’κρυμμένες’’ με κάποιο τρόπο , θα έρθουν  στην επιφάνεια,  θα έχουμε έκφραση απωθημένων συναισθημάτων. Καθώς αυτή η έκλειψη  γίνεται στο ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου θα είναι έντονη η διάθεση για προστασία  και  φροντίδα .

Σε ότι αφορά την συμμετοχή μας σε συλλογικές δραστηριότητες , και την διαχείριση θεμάτων που αφορούν την  επαφή μας με κέντρα  εξουσίας –διοίκησης αλλά  και τα οικονομικά μας  σε αυτήν την φάση όλα αυτά θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ καλά.

Είναι η κατάλληλη περίοδος  να αποκαλύψουμε  κρυφά – εσωτερικά συναισθήματα προς του άλλους ή και να δεχθούμε αποκαλύψεις συναισθημάτων των άλλων προς το πρόσωπο μας.

Επηρεάζονται οι  γεννημένοι στα διαστήματα 10-13/1,  9-12/4, 12-15/7,12-15/10 αλλά και γενικότερα όσοι έχουν πλανήτες μεταξύ  19ης  και   20ης μοίρας  των παρορμητικών ζωδίων (ΚΡΙΟΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΖΥΓΟΣ -ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ).

 2) Ολική έκλειψη Σελήνης 27 Ιουλίου 2018 (Υδροχόος)

Φαινόμενο ορατό στις ακόλουθες γεωγραφικές περιοχές: Νότια Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία

Με αυτή την έκλειψη  αναμένεται μια μεγάλη περίοδο αναστάτωσης, καθώς θα αναγκαστούμε να τερματίσουμε οριστικά καταστάσεις  που δεν είναι  πλέον λειτουργικές,  σχέσεις που έχουν αγγίξει ..κόκκινο και βέβαια να δώσουμε λύσεις και να έρθουμε αντιμέτωποι με οικονομικά ζητήματα που μας απασχολούν.

 Για να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα συνολικά, θα  απαιτηθεί  να εργαστούμε με τρόπο συνεργατικό,  θα χρειαστούμε δηλαδή  τη βοήθεια  ειδικών και συμβουλών σε ορισμένες περιπτώσεις, για να διαχειριστούμε σωστά  τις υποθέσεις μας..

 Νέοι στόχοι και δυνατότητες-ευκαιρίες  μπορούν να προκύψουν  γύρω από αυτή την έκλειψη ακόμα και αν υπάρχει ένα κλίμα ανατροπών και αποκαλύψεων .

 Η φύση  του Υδροχόου είναι η αλλαγή, οπότε σε αυτήν την φάση  πρέπει να παραμείνουμε γειωμένοι  και πρακτικοί. Στο παιχνίδι μπαίνει ταυτόχρονα και ο ανάδρομος Ερμής ,δημιουργώντας  ένα κλίμα  σύγχυσης , οι δεσμεύσεις-συμφωνίες  θα πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή , η  επικοινωνία θα γίνει αργή και ασαφής  και το κλίμα αυτό δεν ταιριάζει καθόλου στον Ουράνιο Υδροχόο.

Η διατήρηση της ηρεμίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είναι το ζητούμενο και αυτό σε κάποιες περιπτώσεις  χρειαστεί δύναμη και αυτοέλεγχο  από μέρους μας καθώς  η περίοδος θα απαιτήσει ισορροπία μεταξύ των θέλω  και των πρέπει στην ζωή μας.

Επηρεάζονται οι  γεννημένοι στα διαστήματα 24-27/1,  23-26/4,  26-29/7, 26-29/10 αλλά και γενικότερα όσοι έχουν πλανήτες μεταξύ  3ης και 6ης μοίρας  των σταθερών ζωδίων (ΤΑΥΡΟΣ-ΛΕΟΝΤΑΣ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ-ΥΔΡΟΧΟΟΣ).

 3) Ηλιακή έκλειψη (μερική) 11 Αυγούστου 2018 (Λέων)

Φαινόμενο ορατό στις ακόλουθες γεωγραφικές περιοχές: Βόρεια Ευρώπη, Βορειοανατολική Ασία

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όπου κυριαρχεί το  ζώδιο του Λέοντα η έκλειψη θα μας δώσει την ευκαιρία να βιώσουμε μερικά από τα ..χαρακτηριστικά του όπως  εξουσία, έλεγχο ,γενικότερα μια πιο δυναμική ενέργεια γύρω μας.

Μπορεί να μας απασχολήσουν πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής και των διασημοτήτων με ασυνήθιστο  ή και δραματικό τρόπο.

 Είναι μια εποχή που θυμίζει περίπου  κάποια γεγονότα  του  Αύγουστου του 2017 και που μπορεί εν μέρει να επαναληφθούν.

Ανακατατάξεις θα έχουμε στον  χώρο  των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Προσοχή σε πιθανά προβλήματα  που μπορούν να προκύψουν σε ότι έχει να κάνει με ταξίδια ή μεταφορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κληθούμε από τα τρέχοντα γεγονότα  να είμαστε γενναίοι και να κατακτήσουμε τους φόβους μας  ,να ξεπεράσουμε ο καθένας ατομικά  τα εμπόδια της καθημερινότητας και να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο κάτω την ζωή μας.