close
FITNESS

Κόλπα για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου.

Καλοκαίρι εν όψει και η “καλή όψη” σε πρώτο πλάνο, που πολύ απλά σημαίνει ότι όλες θέλουμε να χάσουμε λίγα ή περισσότερα κιλά. Ως γνωστόν για την επίτευξη αυτού του πολυπόθητου στόχου το κλειδί είναι ο μεταβολισμός μας. Ιδού μερικά απλά και εύκολα κόλπα για να τον ξυπνήσεις: 

  • Πολλά και μικρά γεύματα: Κάνε πολλά και μικρά γεύματα ώστε να κρατήσετε σε χαμηλά επίπεδα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η σταθερότητα αυτή θα σε βοηθήσει στην αποφυγή της πείνας και στην καλύτερη ρύθμιση του μεταβολισμού.
  • Πρωτεΐνη: Βάλε πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα. Σας χορταίνουν περισσότερο και νιώθεις πλήρης. Επιλογές: γάλα, γιαούρτι, κεφίρ, τυριά light, αυγά, λευκό κρέας, όσπριο.
  • Καλές πηγές υδατάνθρακα: Κατανάλωσε σύνθετους υδατάνθρακες όπως: βρώμη, προϊόντα ολικής, φρούτα και λαχανικά αλλά κι αυτά με μέτρο. Περιόρισε: μακαρόνια, ψωμί από λευκά αλεύρια, πατάτα και ζάχαρη.
  • Πες ναι στα καλά λιπαρά: Για να χάσεις λίπος, θες λιπαρά. Αλλά καλά λιπαρά! Καλές πηγές καλών λιπαρών αποτελούν: οι ανάλατοι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια.
  • Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου: Το νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο για την αύξηση του μεταβολισμού. Ακολούθησε τον κανόνα: κιλά X 35ml και σε περίπτωση έντονης εφίδρωσης κιλά X 1,25. Επίσης πες ναι σε βότανα και τσάι.
  • Γυμνάσου: Η γυμναστική είναι το μυστικό για να ξεμπλoκάρεις τον μεταβολισμό σου. Διάλεξε το είδος της άσκησης που να σ’ ευχαριστεί και προπονήσου σταθερά 4 φορές την εβδομάδα ώστε να αυξήσεις τις καύσεις σου.

Καλή επιτυχία και Καλό καλοκαίρι!

 


Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.

INSTAGRAM FEED