Γαλάζιο περισσότερο γαλάζιο

Γαλάζιο περισσότερο γαλάζιο

Το απέραντο γαλάζιο δεν είναι απλώς ένας καλοκαιρινός πόθος είναι ανάγκη! Ανάγκη της ψυχής μας, ανάγκη του σώματός μας!

Κι εμείς οι νεοέλληνες είμαστε τόσο μα τόσο τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα με τόσο υπέροχο γαλάζιο, το πιο υπέροχο γαλάζιο του κόσμου! Ας αφεθούμε λοιπόν στα θεραπευτικά και ευλογημένα χέρια του!

Γιατί η θάλασσα περιέχει περισσότερα από εξήντα μεταλλικά άλατα και έναν τεράστιο αριθμό ιχνοστοιχείων, συστατικά απαραίτητα για την υγεία των κυττάρων μας που διαθέτουν αντισηπτικές, αντιϊκές , αντιφλεγμονώδεις και αντιβιοτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αποκαθίσταται η ομαλή οργανική μας λειτουργία. Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί συστήνουν μπάνια στη θάλασσα στους ανθρώπους που πάσχουν από δερματικές παθήσεις, παθήσεις των αρθρώσεων, καθώς και στους ευάλωτους σε ιώσεις και φλεγμονές.

Κι ακόμα, έχετε αναρωτηθεί γιατί νιώθετε τόσο ανανεωμένοι και ήρεμοι μετά το κολύμπι στη θάλασσα;

  • Γιατί οι κρύσταλλοι του αλατιού που βρίσκονται μέσα στο θαλασσινό νερό λειτουργούν ως συσσωρευτές ενέργειας.
  • Γιατί οι βαθιές εισπνοές ιωδίου ρυθμίζουν το διαταραγμένο από το στρες ενδοκρινικό σύστημα του οργανισμού, ενώ το υδρομασάζ που γίνεται σ’ ολόκληρο το σώμα όσο κολυμπάμε, τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα.
  • Γιατί το αίσθημα της ελαφρότητας, λόγω της άνωσης του νερού, μας βοηθάει να ξεχνάμε το βάρος των προβλημάτων που μας απασχολούν.
  • Γιατί το νερό ξυπνά μέσα μας μια βαθύτερη μνήμη, την εμβρυική, και μαζί με αυτήν το αίσθημα της ασφάλειας που νιώθαμε μεγαλώνοντας προστατευμένοι μέσα στην κοιλιά της μάνας μας.
  • Γιατί η απεραντοσύνη και το μεγαλείο της θάλασσας μας φέρνει πιο κοντά στο θείο, ανοίγει το πνεύμα μας, τονώνει το αίσθημα μας ότι ανήκουμε σε ένα σύμπαν μεγάλο και σοφό.
  • Γιατί το μπλε χρώμα της θάλασσας, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες χαλαρώνει τους μυς του σώματος , ηρεμεί το πνεύμα και μας πλημμυρίζει με ένα αίσθημα γαλήνης.