Χταπόδι με μακαρονάκι… από τα Χανιά με αγάπη!

Χταπόδι με μακαρονάκι… από τα Χανιά με αγάπη!

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

1/2 μακαρονάκι κοφτό

4 τομάτες ώριμες τριμμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. κρασί

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε το χταπόδι,το πλένετε καλά,το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζετε.
  • Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνετε το χταπόδι.
  • Ανακατεύετε,προσθέτετε το κρασί και τα σιγοβράζετε για 10′ ρίχνοντας κατα διαστήματα ελάχιστο χλιαρό νερό,μέχρι να μαλακώσει λίγο το χταπόδι.
  • Προσθέτετε τις τομάτες,τη δάφνη,αλάτι,πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Το βγάζετε και το βάζετε σε μια πιατέλα.
  • Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό,το σουρώνετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.Ανακατεύετε και το σερβίρετε μαζί με το χταπόδι.