Χταπόδι με μακαρονάκι… από τα Χανιά με αγάπη!
Posted on
June 20, 2018
in ΦΑΓΗΤΑ
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1/2 μακαρονάκι κοφτό
4 τομάτες ώριμες τριμμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. κρασί
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το χταπόδι,το πλένετε καλά,το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζετε.
- Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνετε το χταπόδι.
- Ανακατεύετε,προσθέτετε το κρασί και τα σιγοβράζετε για 10′ ρίχνοντας κατα διαστήματα ελάχιστο χλιαρό νερό,μέχρι να μαλακώσει λίγο το χταπόδι.
- Προσθέτετε τις τομάτες,τη δάφνη,αλάτι,πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Το βγάζετε και το βάζετε σε μια πιατέλα.
- Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό,το σουρώνετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.Ανακατεύετε και το σερβίρετε μαζί με το χταπόδι.