close

Χταπόδι με μακαρονάκι… από τα Χανιά με αγάπη!

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

1/2 μακαρονάκι κοφτό

4 τομάτες ώριμες τριμμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. κρασί

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε το χταπόδι,το πλένετε καλά,το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζετε.
  • Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνετε το χταπόδι.
  • Ανακατεύετε,προσθέτετε το κρασί και τα σιγοβράζετε για 10′ ρίχνοντας κατα διαστήματα ελάχιστο χλιαρό νερό,μέχρι να μαλακώσει λίγο το χταπόδι.
  • Προσθέτετε τις τομάτες,τη δάφνη,αλάτι,πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Το βγάζετε και το βάζετε σε μια πιατέλα.
  • Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό,το σουρώνετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.Ανακατεύετε και το σερβίρετε μαζί με το χταπόδι.

Ο Στάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Οι γονείς του είχαν κατάστημα με οπτικά και όπως ειναι αυτονόητο ,ΔΕΝ ακολούθησε το επάγγελμά τους! Τον γνώρισαμε μέσα από το χώρο της μόδας ,τις συνεργασίες του με διάφορους celebrities και τις συμμετοχές του στην εβδομάδα μόδας.Η αγάπη του όμως για την μαγειρική ήταν τόσο μεγάλη ,ώστε παράτησε τα πατρόν και έπιασε τις κατσαρόλες. Αυτοδίδακτος μάγειρας ,έχει εργαστεί σαν personal chef και μπορεί να ετοιμάσει στο άψε σβήσε από μουσακά μέχρι καθιστό δείπνο για 40 άτομα. Περπατάει με τις ώρες στο κέντρο ,λατρεύει το προφιτερόλ και μπορεί να σε σκοτώσει αν ακουμπήσεις το μούσι του.

INSTAGRAM FEED