close

Τηγανίτες/ντόνατ με κεράσια

Χρόνος προετοιμασίας 30′

Χρόνος τηγανίσματος  30’΄

Για 12 τμχ.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 1/4 κ.γ ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 240 ml γάλα
  • 2 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου (το βρίσκετε στο μάρκετ στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. χοντροκομμένα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
  • Λίγο ηλιέλαιο / καλαμποκέλαιο

ΓΛΑΣΟ

  • 156 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 3 κ.σ γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάξτε τη ζύμη σας απο το προηγούμενο βράδυ. Ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ (ή σε μίξερ χειρός) με το εξάρτημα φτερό. Προσθέστε και ανακατέψτε και το γάλα,το βούτυρο,το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.Βάλτε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώστε για περίπου 6 λεπτά.
  2. Η ζύμη σας θα κολλάει λίγο, τοποθετείστε την σε ενα βουτυρωμένο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε την να φουσκώσει κατά την διάρκεια της νύχτας.
  3. Την επόμενη μέρα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σας σε παραλληλόγραμμο, περίπου 20 επί 30 εκ.Τοποθετείστε τα χοντροκομμένα κεράσια στη ζύμη ,οχι πολύ κοντά στις άκρες όμως.Τυλίξτε τη μακρύτερη πλευρά της ζύμης σε κορμό και κόψτε τον σε 12 ρολλά. Τοποθετείστε τα σε ταψιά που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί στο οποίο έχετε πασπαλίσει και λίγο αλεύρι. Καλύψτε χαλαρά με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσουν για 25′-30′.
  4. Σε ενα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο.Τηγανίστε 2-2 τις τηγανίτες/ντόνατ. Μην ανησυχήσετε αν χαλάσει λίγο το σχήμα τους , η γεύση θα παραμείνει τέλεια. Τηγανίστε για περίπου 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τοποθετείστε τις τηγανίτες/ντόνατ σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν λίγο. .
  6. Το γλάσο είναι πανεύκολο, απλά ανακατεύετε με ενα κουτάλι ή σπάτουλα ολα τα υλικά (προσθέτοντας με το μάτι περισσότερο γάλα ή άχνη αν χρειαστεί) και βουτήξτε κάθε τηγανίτα/ντόνατ απο τη μισή πλευρά. Αφήστε λίγα λεπτά να σκλήρύνει το γλάσο και σερβίρετε.

Ο Gus γεννήθηκε στον Καναδά και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές απο φαγητά και γλυκά και με μητέρα Σμυρνιά την οποία λατρεύει. Όταν ήταν νέος, λεπτός και (λιγότερο) ωραίος από τώρα, είχε δουλέψει σε κινηματογράφο, βιντεοκλάμπ, κρεπερί και καφετέρια. Εσείς τον γνωρίσατε σαν μάγειρα στους τηλεοπτικούς σας δέκτες , αλλά το φλέρτ του με την ζαχαροπλαστική είχε αρχίσει χρόνια πριν. Μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με cheesecake και φυστικοβούτυρο και δίνει αγώνα ώστε να ενταχθούν και επίσημα στις λίστες με τις τροφές που αδυνατίζουν. Μιλάει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Ναι, έχει μούσι και tattoo.

INSTAGRAM FEED