Πρεσσοθεραπεία

Πρεσσοθεραπεία

Επισκέφθηκα το Πρότυπο Κέντρο Ευεξίας της κλινικής βιολόγου -βιοχημικού, Εμμανουέλας Φωτεινού για να δοκιμάσω τη θεραπεία της πρεσσοθεραπείας, να δω πώς εφαρμόζεται κι αν είναι αποτελεσματική κι έμεινα πολύ εντυπωσιασμένη.

Τι είναι πρεσσοθεραπεία;

Η πρεσσοθεραπεία είναι το δημοφιλές κι αποτελεσματικό λεμφικό μασάζ, όμως αντί να γίνεται με την τεχνική των ειδικών μαλάξεων απο ειδικούς θεραπευτές με τα χέρια, πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανήματος τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας που παράγει κυψελίδες αέρα. Είναι η ιδανική θεραπεία λεμφικής αποσυμφόρησης και αντιοιδηματικής δράσης.

Με πιο απλά λόγια;

Είναι η άμεση και ουσιαστική αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτίωνοντας την καλή λειτουργία του συνόλου του κυκλοφορικού συστήματος και βάζοντας φρένο στην κατακράτηση υγρών. Μέσω της πρεσσοθεραπείας, τα περιττά υγρά κι οι τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό και στο τέλος της κάθε συνεδρίας το σώμα νιώθει ξεκούραστο κι ανάλαφρο.

Πώς γίνεται αυτό;

Φορώντας μια στολή, στην οποία ένα μηχάνημα στέλνει αέρα ομοιόμορφα κατανεμημένο. Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας, τοποθετεί αρχικά το κάθε πόδι σου μέσα σε μια φουσκωτή «μπότα», που καλύπτει από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι ψηλά στον μηρό. Μετά, με τον ίδιο τρόπο καλύπτει κοιλιά και στήθος και τέλος, τα χέρια. Το κεφάλι μένει ελεύθερο. Έτσι όπως είσαι, σαν αστροναύτης, μία αντλία στέλνει αέρα στην στολή, φουσκώνοντας τμηματικά τις εσωτερικές επιφάνειες που καλύπτουν το σώμα. Με τις μικροπιέσεις του αέρα, επιτυγχάνεται το απόλυτο λεμφικό μασάζ που προσφέρει μεγάλη ευεξία, μετά το πέρας της συνεδρίας.

 Κάποια άλλη πληροφορία;

*Η πρεσσοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία των κάτω άκρων, την περιοχή δηλαδή του σώματος που είναι η πλέον ευάλωτη στα κυκλοφορικά προβλήματα. Τα πρησμένα πόδια βρήκαν τη λύση τους.

*Βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος με την επαναλαμβανόμενη συστολή και διαστολή.

*Καταπολεμά στοχευμένα τη συσσώρευση των λεμφικών υγρών που δημιουργούν το οίδημα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

*Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αυξάνει τις καύσεις κι ελαχιστοποιεί την κυτταρίτιδα, που λίγο – πολύ, έχουμε όλοι.

*Είναι εντελώς ανώδυνη και χαλαρωτική θεραπεία.

*Ο χρόνος της κάθε συνεδρίας διαρκεί 30 -45 λεπτά της ώρας. Το άτομο πρέπει να αισθάνεται τις πιέσεις χωρίς όμως να νιώθει δυσαρέσκεια.

*Καταπολεμεί το άγχος και το στρες, γιατί δρα χαλαρωτικά ενάντια στην ένταση των νεύρων  και των μυών.

*Μετά το τέλος της συνεδρίας, καλό θα ήταν να ακολουθήσει εντατική ενυδάτωση, ώστε να υπάρχει περίσσεια υγρασίας για να αποκατασταθεί το νερό της λέμφου.

*Υπάρχει έντονη διούρηση σε πολλές περιπτώσεις μετά τις συνεδρίες.