close

Πολίτικο πιλάφι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι ρύζι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1,5-2 ποτήρια ζωμός κότας
  • 1 κουτάλι σούπας αμύγδαλα ψίχα
  • 1 κουταλιά σούπας ανάλατο φιστίκι
  • 1 φλ.τσαγιού αρακά βρασμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού σαφράν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 συκωτάκια κοτόπουλου (ή μισό βρασμένο στήθος κοτόπουλου τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό μέχρι να αποβάλλει το άμυλο και το στραγγίζουμε. Βάζουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια σε χλιαρό νερό και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά., μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό (ξεκινάμε με το 1,5 ποτήρι και ανάλογα το είδος ρυζιού προσθέτουμε και το υπόλοιπο αν χρειαστεί), τον αρακά, το σαφράν, το κοτόπουλο, το αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε χαμηλή. Όταν απορροφηθεί το νερό σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Σερβίρουμε με φρέσκο μαύρο πιπέρι και λίγη κανέλλα.


Ο Στάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Οι γονείς του είχαν κατάστημα με οπτικά και όπως ειναι αυτονόητο ,ΔΕΝ ακολούθησε το επάγγελμά τους! Τον γνώρισαμε μέσα από το χώρο της μόδας ,τις συνεργασίες του με διάφορους celebrities και τις συμμετοχές του στην εβδομάδα μόδας.Η αγάπη του όμως για την μαγειρική ήταν τόσο μεγάλη ,ώστε παράτησε τα πατρόν και έπιασε τις κατσαρόλες. Αυτοδίδακτος μάγειρας ,έχει εργαστεί σαν personal chef και μπορεί να ετοιμάσει στο άψε σβήσε από μουσακά μέχρι καθιστό δείπνο για 40 άτομα. Περπατάει με τις ώρες στο κέντρο ,λατρεύει το προφιτερόλ και μπορεί να σε σκοτώσει αν ακουμπήσεις το μούσι του.

INSTAGRAM FEED