Ραγισμένα μπισκότα Red Velvet με γέμιση μπισκότο σοκολάτας!

Ραγισμένα μπισκότα Red Velvet με γέμιση μπισκότο σοκολάτας!

Για 24 μπισκότα

 

ΥΛΙΚΑ

225 γρ.βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

225 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
50 γρ.ξινόγαλα (ανακατέψτε κανονικό γάλα με μισή κουταλιά ξύδι και αφήστε το για μισή ώρα)
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ.κακάο
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 tsp. αλάτι
24 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
110 γρ. άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.Τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο ταψιά. .
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε μίξερ χειρός χτυπήστε δυνατά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ενα-ενα , ανακατεύοντας καλά μετά απο κάθε προσθήκη. Προσθέστε το ξινόγαλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια. Ανα τακτικά διαστήματα με μια σπάτουλα να καθαρίζετε τα τοιχώματα του κάδου.
  3. Κοσκινείστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα ,το κακάο και το αλάτι και προσθέστε τα στον κάδο ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα, απλά να ανακατευτούν. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή και θα κολλάει λίγο, μην ανησυχείτε.Αν κολλάει πάρα πολύ, προσθέστε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε ξανά.Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει αρκετά και να μπορεί να δουλευτεί.
  4. Βάλτε την άχνη σε ενα μπολ και αφήστε την στην άκρη.

Για να δουλέψετε τη ζύμη εύκολα , αλείψτε τα δάχτυλά σας σε με λίγο βούτυρο (αυτό θα το κάνετε για κάθε μπισκότο). Πάρτε ενα μεγαλούτσικο κομμάτι ζύμης (οσο περίπου 3 καρύδια) και τυλίξτε μέσα ενα μπισκότο.

  1. Βάλτε το μπισκότο στο μπολ με την άχνη και τοποθετείστε το στο ταψί. Επαναλάβετε με ολα τα μπισκότα.Αφήστε αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν και επειδή θα απλώσουν αρκετά. Εγώ όταν φτιάχνω μπισκότα πάντα ψήνω ενα μόνο του για να δω το αποτέλεσμα και μετά βάζω και τα υπόλοιπα.
  2. Ψήστε για περίπου 12-14 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ραγίσουν τα μπισκότα. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5-10 λεπτά (θα είναι ακόμα μαλακά) και απολαύστε τα.