Ενέργεια και Ενεργειακές θεραπείες

Ενέργεια και Ενεργειακές θεραπείες

“Τι είναι λοιπόν αυτό που οι αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται σαν υλική πραγματικότητα; Κάθε τι γύρω μας το οποίο ονομάζουμε υλικό αντικείμενο δεν είναι τίποτα άλλο από έναν ωκεανό στροβιλιζόμενης μη αισθητής ενέργειας η οποία ξεχύνεται πέρα από τα όρια του σχήματός του μέχρι το άπειρο. Η ενέργεια αυτή ενώνεται και μπλέκεται με την ενέργεια όλων των σωμάτων του σύμπαντος δημιουργώντας μια ενιαία και αδιάσπαστη ενότητα. Τα όρια των υλικών αντικειμένων που τα διακρίνουν μεταξύ τους, το χρώμα τους, η σκληρότητά τους, η γεύση τους δεν είναι παρά κατασκευάσματα των ατελών αισθήσεών μας. Μια πλάνη των αισθήσεων. Το Σύμπαν κι εμείς είμαστε ένα. Ευτυχισμένες οι γενιές που θα νιώσουν με την Ψυχή και το Νου αυτή την ενότητα. Μια ενότητα Ειρήνης, Γαλήνης και συμπαντικής Αγάπης”.

Dr. Μάνος Δανέζης 2015’, Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής Τμήμα Φυσικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δανείστηκα αυτό το απόσπασμα από άρθρο του Κυρίου Μάνου Δανέζη που θαυμάζω πολύ !!«Ύλη: το Φάντασμα της ανθρώπινης αυταπάτης»

Γιατί πιστεύω πως είναι η καταλληλότερη εισαγωγή σε ότι αφορά την ενέργεια!

Είναι πολύ συνηθισμένο το τελευταίο καιρό να ακούμε ,εκφράσεις του τύπου: «έχεις πολύ θετική ενέργεια» ή και το αντίθετο «μπήκα σε αυτό το χώρο και αρρώστησα, είχε πολύ αρνητική ενέργεια».

Μοιάζει σαν να εξοικειωνόμαστε σιγά σιγά με την αθέατη πλευρά του κόσμου μας, με την εσωτερικότητα μας, και αυτό είναι τόσο μα τόσο ελπιδοφόρο. Σε ένα κόσμο που η επιφάνεια αφανίζεται και η ματαιότητα της ύλης και του υλικού καταναλωτικού τρόπου ζωής πεθαίνει μέσα από πολέμους οικονομικούς, τρομοκρατίας, ηθικούς, με στροφή ολοένα και περισσότερο από το εγώ στο εμείς, η ΕΝΕΡΓΕΙΑ και η δύναμή της, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Να πω λοιπόν κι εγώ από την πλευρά μου, πως κάθε τι που πράττεις αλλά και κάθε τι που δεν πράττεις είναι ενέργεια και επηρεάζει ό,τι σε περιβάλλει είτε θετικά είτε αρνητικά.

Το σπουδαίο είναι ότι όλα αυτά είναι αλληλένδετα, κατά συνέπεια και ό,τι σε περιβάλλει σου δίνει μια θετική ή μια αρνητική ώθηση. Σκεφτείτε λίγο, πως αισθάνεστε όταν περπατάτε το καλοκαίρι στη παραλία, πόση δύναμη σας δίνει η καλοκαιρινή αύρα ή ο κρύος αέρας του βουνού, η αγκαλιά ενός αγαπημένου σας ατόμου ή ακόμα και ο ήχος της φωνής του πολλές φορές και ένα βλέμμα του. Οραματιστείτε για ένα λεπτό τη θαλπωρή ενός οικογενειακού γιορτινού τραπεζιού, ή το σώμα σας να χαλαρώνει ξαπλωμένο στο γρασίδι κοιτάζοντας τον ουρανό!! Τώρα θα σας χαλάσω λίγο τη θετική ενέργεια που ήδη εσείς, με τον οραματισμό σας και μόνο, διαβάζοντας αυτές τις γραμμές έχετε φορτίσει τον έσω εαυτό σας. Φέρτε στο μυαλό σας, ένα πρωινό με κίνηση πηγαίνοντας στη δουλειά, έναν προϊστάμενο που φωνάζει, έναν σύντροφο που δεν σας κατανοεί και γκρινιάζει συνεχώς, έναν αγενή υπάλληλο σε μια υπηρεσία, επικριτικούς φίλους, άσχημα νέα που ακούτε στην τηλεόραση και δυστυχώς πολλά άλλα αρνητικά και ενεργοβόρα, μια ατελείωτη λίστα που επιτρέπουμε να μας μειώνει τη λίστα της θετικής μας φόρτισης .

Όλα τα παραπάνω μοιάζουν λίγο αόριστα και τρομακτικά, γιατί με βάση αυτή τη λογική,  θα μπορούσε να πει κανείς πως είμαστε έρμαια, αόρατων αθέατων δυνάμεων ή και ανθρώπων ακόμα με υπερβολική εκροή αρνητικής ή θετικής  ενέργειας. Να πούμε σε αυτό το σημείο πως οι υψηλές δονήσεις της ενέργειας όταν δεν είναι διαχειρίσιμες μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβείς, είτε αφορούν θετικά είτε αρνητικά κύματα.

Αν και το θέμα είναι τεράστιο και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα άρθρο, οι ενεργειακές θεραπείες είναι αυτές που θα μπορούσαν να σας φέρουν σε επαφή με όλο αυτόν τον όμορφο καλά κρυμμένο εαυτό σας .Έναν εαυτό που όταν μάθει τις κατάλληλες τεχνικές θα μπορεί να «γιατρεύεται και να γιατρεύει», να δημιουργεί ασπίδες προστασίας στην εκπομπή αρνητικής ενέργειας και να ανοίγει δρόμους στο Φώς, στην Αγάπη και στη θετική όψη της ζωής.

Ποιος όμως θα είναι ο δάσκαλος ή ο θεραπευτής σας ; Τι σημαίνει δέχομαι μια ενεργειακή θεραπεία ή εκπαιδεύομαι σε μια ενεργειακή θεραπεία;

Μιλώντας καθαρά από προσωπική εμπειρία και έχοντας εκπαιδευτεί σε τρείς μέχρι στιγμής ενεργειακές θεραπείες, αλλά και έχοντας δεχθεί ακόμα τόσες, το συμπέρασμά μου είναι το εξής:

Πολύ γενικά και εν συντομία, οι ενεργειακοί θεραπευτές είναι άνθρωποι με πορεία προς τη φωτεινή όψη των πραγμάτων, θεωρητικά γνωρίζουν να προστατεύουν τον εαυτό τους από αρνητικούς κραδασμούς, και έχοντας εκπαιδευτεί και μυηθεί σε κάποια ή κάποιες ενεργειακές θεραπείες λειτουργούν ως ασφαλείς αγωγοί αυτής της συμπαντικής θεραπευτικής ενέργειας, ενεργοποιώντας τα κατάλληλα σημεία με τις ανάλογες τεχνικές. Οι άνθρωποι, αυτοί, είναι άνθρωποι απλώς. Δεν είναι γκουρού. Δεν είναι Άγιοι. Πολλές φορές παλεύουν και οι ίδιοι με δικά τους πολύ σοβαρά θέματα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε επιλέγοντας τον θεραπευτή σας, είναι η καλή του πρόθεση, η πιστοποίηση της γνώσης του και η ψυχική του ισορροπία. Και το βασικότερο όλων: το συναίσθημα που θα νιώθετε να είναι εμπιστοσύνη!

Το θέμα “Δάσκαλος” είναι κάτι τελείως διαφορετικό, τον Δάσκαλο τον συναντάμε, όταν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τη γνώση. Και κάτι ακόμα: ο Δάσκαλος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος και οποιαδήποτε κατάσταση. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα ενεργοποιήσει το Φώς μέσα σου. Έτσι και μόνον έτσι μπορούμε να εκπαιδευτούμε στις ενεργειακές θεραπείες, διαφορετικά θα είναι ένα ακόμα σεμινάριο ή μια αδιάφορη διάλεξη.

Θα σας παρουσιάσω δύο σπουδαίες θεραπείες για να απαντήσουμε και στο ερώτημα “τι σημαίνει δέχομαι μια ενεργειακή θεραπεία;”.

Ρέικι

Το Ρέικι είναι μία πολύ παλιά εναλλακτική μορφή θεραπευτικής τέχνης από την Ιαπωνία. Δημιουργός της υπήρξε κατά τον 19ο αιώνα ο Dr Mikao Usui. Η γιαπωνέζινη αυτή λέξη σημαίνει <<συμπαντική ζωτική ενέργεια>>. Το σύμπαν που μας περιβάλλει είναι γεμάτο με αυτή την ενέργεια και είναι ή ύπαρξή της που κρατάει στη ζωή εμάς τους ανθρώπους.

Η φυσική αυτή θεραπευτική ενέργεια, το Ρέικι, ρέει μέσα από τα χέρια του μυημένου ανθρώπου-θεραπευτή ο οποίος γίνεται κανάλι της. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να προηγηθούν μυήσεις στους διαφορετικούς βαθμούς του από επίσης μυημένους δασκάλους στο μυστήριο του Ρέικι. Για την εκμάθησή του δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις παρά μόνο η προθυμία και η επιθυμία να δεχθεί κάποιος το δώρο αυτό των θεραπευτικών χεριών. Ο θεραπευτής γίνεται το κανάλι μέσα από το οποίο διοχετεύεται η συμπαντική ζωτική ενέργεια στον θεραπευόμενο που μπορεί να είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Το εκπληκτικό είναι ότι προσφέροντας θεραπεία σε κάποιον <<θεραπεύεται> και ο θεραπευτής, μια και το ρέικι επιτυγχάνει την ισορροπία των ενεργειακών μας κέντρων, των τσάκρας, η ανισορροπία των οποίων είναι η αιτία όλων των δεινών του ανθρώπου.

Για σήμερα….
Δεν ανησυχώ
Δεν φοβάμαι
Δεν θυμώνω
Έχω εμπιστοσύνη
Δουλεύω με αγάπη
Σέβομαι όλους τους ανθρώπους
Ευγνωμονώ κάθε τι που με περιβάλλει

 Θεραπευτικοί κώδικες;

Το 2004 το University Medical Center που εδρεύει στο Ντάλας του Τέξας δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας στην οποία διαπίστωνε ότι οι περισσότερες θεραπείες που εφαρμόζονται σήμερα δεν αποτελούν κάτι περισσότερο από έναν επίδεσμο. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα μιας ασθένειας κι όχι την αιτία που τη δημιουργεί.

Όλοι οι ειδικοί στην υγεία έπειτα από πολυάριθμες έρευνες παγκοσμίως συμφωνούν πια ότι η πρώτη αιτία που δημιουργεί ασθένεια είναι το άγχος. Έχουν αποδείξει πως αν ο ανθρώπινος οργανισμός παραμένει σε κατάσταση άγχους για πολύ καιρό, στις 95% των περιπτώσεων θ ’ακολουθήσει κάποια ασθένεια.

Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους όλα τα κύτταρα του σώματος βρίσκονται σε επιφυλακή και παίρνουν θέση άμυνας, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει κάποιο κίνδυνο. Σ ’αυτή την περίοδο οι ανοσοποιητικές, αναπαραγωγικές, νευρολογικές κι οι υπόλοιπες λειτουργίες του σώματος αναστέλλονται και εμποδίζουν την ανάπτυξη μέχρι να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο. Φανταστείτε, λοιπόν, έναν οργανισμό που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση για μεγάλη χρονική περίοδο.

 ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Πώς δημιουργείται, όμως, πραγματικά το άγχος; Δεν είναι κάτι που οφείλεται στις εξωτερικές περιστάσεις αλλά στον τρόπο που εμείς έχουμε προγραμματιστεί να αντιδρούμε σ ’αυτές. Απόδειξη είναι το γεγονός πώς αντιδρούν τελείως διαφορετικά σε ένα τραυματικό γεγονός δύο διαφορετικά άτομα. Η πραγματική αιτία του άγχους είναι η κυτταρική μνήμη ή αλλιώς υποσυνείδητο. Εκεί αποθηκεύονται όλες οι αρνητικές και θετικές μνήμες και πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, κυρίως πριν την ηλικία των έξι χρόνων όπου τα κύματα του εγκεφάλου βρίσκονται συνεχώς στη συχνότητα δέλτα. Επομένως, όλες οι πληροφορίες που δέχεται το παιδί καταγράφονται και αποθηκεύονται αφιλτράριστα.

Αυτός είναι ο λόγος που τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να θεραπευτούμε με συνειδητές διαδικασίες και τη δύναμη της θέλησης. Χρειάζεται να θεραπευθεί η κυτταρική μνήμη κι όλες αυτές οι λανθασμένες πεποιθήσεις που έχουν χαραχτεί με τη μορφή εικόνων στο υποσυνείδητο. Ταυτόχρονα θα πρέπει να θεραπευθούν αυτές οι εικόνες αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να τις ανασύρουμε μία – μία, κάτι που θα ήταν όχι απλά χρονοβόρο αλλά και ανέφικτο.

 THE HEALING CODES

Το 2001 ο Dr Alex Loyd PhD ανακάλυψε ένα απλό στην εφαρμογή του αλλά πανίσχυρο σύστημα αυτοθεραπείας που το ονόμασε “The Healing Codes”. Παντρεμένος με μια γυναίκα που έπασχε από σοβαρή μορφή κατάθλιψης, έψαχνε για 12 χρόνια να βρει κάποια θεραπεία  που θα μπορούσε να τη βοηθήσει. Δοκίμασε όποια συμβατική και εναλλακτική θεραπεία βρήκε, χωρίς αποτέλεσμα. Ο ίδιος σπούδασε ψυχολογία προσπαθώντας να καταλάβει αυτή την ασθένεια. Τότε ανακάλυψε τέσσερα νέα ενεργειακά κέντρα που αν ενεργοποιηθούν με μια συγκεκριμένη συχνότητα θεραπεύουν, όχι το ίδιο το σώμα, αλλά τις υποσυνείδητες αρνητικές εικόνες. The Healing Codes είναι ο μηχανισμός που ενεργοποιεί ισχυρά θεραπευτικά κέντρα που επιτρέπουν στο σώμα ν’  αυτοθεραπευτεί. Αυτό γίνεται επειδή αφαιρεί από το σώμα το άγχος και τις πηγές που το δημιούργησαν, επιτρέποντας έτσι στο νευρο-ανοσοποιητικό σύστημα να αναλάβει και να θεραπεύσει κάθε ανισορροπία.

Κλείνοντας θα προσθέσω πως η μεγαλύτερη μορφή ενέργειας και ίασης είναι η ΑΓΑΠΗ!

Η ΑΓΑΠΗ που δίνεται από το κέντρο της καρδιάς άνευ όρων και χωρίς να ζητά ανταλλάγματα.

Οι επιλογές πολλές λοιπόν, η ζωή δεν είναι μονόδρομος και φυσικά ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο ξεκίνημα!  Αυτό το καλοκαίρι, που είναι μία περίοδος γεμάτη Θεϊκή ενέργεια, πάρτε την απόφαση να γιατρευτείτε, να αλλάξετε, να γίνεται καλύτεροι να ΖΗΣΕΤΕ!!

Με Αγάπη και Φώς