close

Τα 7 καλύτερα βελονιστικά σημεία για τη βελτίωση της όρασης

Η ρεφλεξολογία μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές ασθένειες, ακόμη και αυτές που σχετίζονται με τα μάτια, με φυσικό τρόπο.

Η ρεφλεξολογία αποδεδειγμένα βελτιώνει τη  μυωπία, υπερμετρωπία , καταρράκτη, γλαύκωμα, πρεσβυωπία, αστιγματισμό, αμβλυωπία, αχρωματοψία, νυχτερινή τύφλωση και πολλά άλλα προβλήματα. Με τις σωστές πιέσεις στα κατάλληλα βελονιστικά σημεία εξισορροπούντε οι διαταραχές του οφθαλμού.Η κύρια αιτία για την ένταση στους μύες των ματιών,είναι η ένταση στου μύες του λαιμού. Η ακινησία αυτών των μυών θα προκαλέσει σίγουρα προβλήματα και  στα μάτια. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις απλές πιέσεις στα σημεία βελονισμού για να καθαρίσετε τα μάτια σας και να βελτιώσετε την όρασή σας. Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική ιατρική,τα μάτια είναι στενά συνδεδεμένα με το ήπαρ.
Ας δούμε μερικά από τα πιο αποτελεσματικά σημεία βελονισμού για υγιή μάτια

  1. Γύρω από τα μάτια

Για να χαλαρώσετε τους μυς των ματιών, να ανακουφίσετε τον εαυτό σας από πονοκεφάλους να αφαιρέστε τη δυσκαμψία στον αυχένα, την πλάτη, τους ώμους και ολόκληρο το σώμα, χρησιμοποιήστε αυτό το σημείο βελονισμού. Είναι  το σημείο που βρίσκεται στην αρχή του τόξου των φρυδιών. Τοποθετήστε εκεί το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο και πιέστε. Κάντε ένα πέρασμα στα οστά των φρυδιών και εκτελέστε μια πλήρη περιστροφή γύρω από τα μάτια. Πιέστε απαλά ενώ περιστρέφεται για 5 λεπτά. Αυτή είναι μια μαγική κίνηση μασάζ  καταπραϋντική και χαλαρωτική. Δοκιμάστε το τακτικά για να κρατήσετε τα μάτια σας υγιή.

  1. Τρίτο μάτι:

Τοποθετήστε το δάχτυλό σας στο σημείο Τ του μετώπου σας . Το δάχτυλό σας πρέπει να είναι ανάμεσα στα φρύδια σας και στην αρχή του οστού της μύτης.Κοιτάξτε ευθεία και πατήστε απαλά το σημείο για 7 – 8 λεπτά ή κάντε λίγο μασάζ.  Η πίεση σε αυτό το σημείο  θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τα μάτια, να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο και τη ρινική συμφόρηση.  Πιέζοντας το τρίτο μάτι χαλαρώνει τελείως το νευρικό σύστημα,μειώνεται το  συναισθηματικό στρες και βελτιώνεται η όραση.

Γέφυρα της μύτης:

Αυτό το σημείο βρίσκεται κοντά στη γέφυρα της μύτης κάτω από τα φρύδια και στην εξωτερική πλευρά της οφθαλμικής κόγχης.

Τοποθετήστε τους αντίχειρές σας στις δύο πλευρές αυτού του σημείου και πιέστε ελαφρά. Το σημείο αυτό βοηθά στην ανακούφιση από την κούραση, και την ερυθρότητα κάτω από τα μάτια.

Ρουθούνια:

Βάλτε το δείκτη σας και στις δύο πλευρές από τα ρουθούνια  και κάντε απαλό μασάζ. Το δάχτυλά σας πρέπει να βρίσκονται στην άκρη των ρουθουνιών σας. Πατήσετε τις δύο πλευρές ταυτόχρονα. Επαναλάβετε αυτό το απαλό μασάζ για 5 λεπτά κάθε μέρα. Θα ενεργοποιήσετε όλα τα σημεία γύρω από τα μάτια. Το σημείο αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη από πόνους στο κεφάλι, πόνο στα ιγμόρεια και ρινική συμφόρηση.

Άκρες των ματιών:

Θα βρείτε αυτό το σημείο πίεσης στο εσωτερικό άκρο των ματιών, κοντά στη γέφυρα της μύτης. Πατήσετε με μέτρια πίεση χρησιμοποιώντας  το δείκτη σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρα και το δείκτη αν θέλετε να ασκήσετε  μεγαλύτερη πίεση. Προσέξτε δεν θα πρέπει να ακουμπήσετε καθόλου τους βολβούς των ματιών. Πιέστε αυτό το  σημείο καθημερινά για 3-5 λεπτά προκειμένου να αποκτήσετε πιο καθαρή όραση.

Πιέσεις στους αντίχειρες:

Καθίστε σε μια χαλαρή θέση και κρατήστε το δεξί σας χέρι με το αριστερό. Με τη βοήθεια του αριστερού αντίχειρα σας, δοκιμάστε να τρίψετε την άκρη του δεξιού αντίχειρα. Οι άκρες από τους αντίχειρές σας έχουν άμεση σχέση με τους μύες του λαιμού, οι οποίοι μόλις χαλαρώσουν βοηθούν με τη σειρά τους την ενίσχυση των μυών των ματιών. Αυτό το σημείο πίεσης  είναι ένα πολύ αποτελεσματικό σημείο για την ενίσχυση της όρασης.

Πιέσεις στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών:

Πιέστε τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας ακριβώς όπως κάνατε με τους αντίχειρες. Καθίστε σε μια χαλαρή θέση και κρατήστε το δεξί πόδι σας με τα χέρια σας. Με τη βοήθεια του αντίχειρα, κάντε απαλό μασάζ στην κορυφή των μεγάλων δάχτυλων των ποδιών σας. Αυτή η πίεση εκτός των άλλων θα βοηθήσει να εξαλειφθούν  διαφορετικά είδη  παθήσεων των ματιών.

 Για να έχετε καλή όραση αλλά και γενικότερη υγεία προσπαθήστε να διατηρείτε τον εαυτό σας υγιή και σε φόρμα.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις πολλές ώρες στον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Ρίξτε καθημερινά άφθονο καθαρό νερό για να κρατήσετε τη σκόνη μακρυά από τα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε τις τεχνικές βελονισμού καθημερινά για να ενισχύσετε  τη θεραπεία των ματιών σας. Αν προσπαθήσετε  με τις  κατάλληλες τεχνικές, μπορείτε ακόμη και να απαλλαγείτε από τα γυαλιά σας.!!!

Με Αγάπη και Φώς

Κατερίνα Σταθοπούλου


Η Κατερίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη της σχολής εναλλακτικών επιστημών Natural Health Science, στις ειδικότητες Σουηδικής Μάλαξης, Rejuvance και Λεμφικής Παροχέτευσης – drainage προσώπου σώματος. Έχει διδαχθεί Βασικές Τεχνικές α και β βαθμού ,Παραδοσιακού Ταιλανδέζικου Μασάζ-Ancient Thai Massage (Ε.Παπαθανασίου). Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής τριβής και με τις αμοιβαίες ανταλλαγές γνώσεων με άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους, δάσκαλους και συμμαθητές, διδάχθηκε Thai oil massage, Thai Foot massage, Indian Head massage, Facial Gua Sha. Γνωρίζει χαλαρωτικό μασάζ σώματος προσώπου, πιστοποίηση από το σεμιναριακό κέντρο Beauty & Style.Έχει Α βαθμό στην ενεργειακή θεραπεία Ρέικι (Α.Παπαδάτου) και έχει πιστοποιηθεί στους θεραπευτικούς κώδικες Healing Codes (Ann& Jack Stewart). Είναι απόφοιτη της ενεργειακής θεραπείας Silva method ( Π Μεταξάτος). Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκλήρωσε το Βασικό Σεμινάριο Υπνοσκόπησης 37 ωρών (εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεραπευτικής ύπνωσης και αναδρομής) με τον Νάσο Κομιανό. Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε σεμινάριο 60 ωρών Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών ρεφλεξολογίας με δασκάλα την Άρτεμις Καρνέζη, στο universal training – κέντρο δια βίου μάθησης. Η προσέγγιση της στη μάλαξη είναι ολιστική,με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο. Από το 2013 είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου σωματικής και ψυχικής ευεξίας Alopi Living. Από το 2015, αρθρογραφεί σε διάφορα sites που αφορούν την σωματική και ψυχική υγεία αλλά και την ομορφιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη τηλεόραση, έχει δικό της κανάλι στο youtube και προσωπικό blog,στο διαδραστικό site της επιχείρησης της. Διδάσκει η ίδια Σουηδική μάλαξη, και διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενό της. Το μότο της είναι Rethink and Restart your Life Στόχος του ταξιδιού της, είναι μέσα από τη δουλειά της να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα αλλαγής σε αυτό το κόσμο.