close

Μεταμορφώστε παλιά πλαστικά παιχνίδια σε έργα τέχνης!

Στο σπίτι, όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, συνήθως υπάρχουν και πολλά μικρά πλαστικά παιχνίδια. Τις περισσότερες φορές, αφότου τα παιδιά μεγαλώσουν κάνουμε την γνωστή εκκαθάριση, μοιράζοντας τα ή πετώντας τα, κρατώντας ίσως μόνο το αγαπημένο του παιδιού για ενθύμιο. Όπως έχουμε πει πολλές φορές εδώ, πριν πετάξετε το οτιδήποτε σκεφτείτε μήπως θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε κάπως αλλιώς ή να του «ξαναδώσετε» ζωή.
Πάρτε λοιπόν τα παλιά πλαστικά παιχνίδια και μετατρέψτε τα σε έργα τέχνης ή χρηστικά αντικείμενα. Θα χρειαστείτε μερικά πλαστικά ζωάκια, κούκλες, αυτοκινητάκια ή οτιδήποτε άλλο, κόλλα και χρώμα σε σπρέι. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε διαφορετικά στολίζοντας το σπίτι σας με κομμάτια των παιδικών σας αναμνήσεων.

Επιλέξτε πολλά μικρά παιχνίδια, βάψτε τα σε ότι χρώμα σας αρέσει (το λευκό είναι μια πολύ καλή και σικ επιλογή) και κολλήστε τα στην βάση ενός πορτατίφ. Επιλέξτε ένα χρώμα για να δώσετε ομοιογένεια στο καινούργιο σας φωτιστικό.

Μπορείτε επίσης να κόψετε προσεκτικά ένα παιχνίδι στη μέση και να το κολλήσετε το κάθε τμήμα του παιχνιδιού σε ένα ξύλινο «γάμμα». Έτσι θα φτιάξετε ένα μοναδικό στήριγμα για τα βιβλία σας που θα εντυπωσιάσει σίγουρα.

Κολλήστε τα μικρά παιχνίδια σε καπάκια από βαζάκια και βάψτε τα μετά. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε fancy βαζάκια αποθήκευσης των απαραίτητων αντικειμένων σας.

Κόψτε τα παιχνίδια στην μέση και κρατήστε την προτομή τους. Κολλήστε μια σειρά από τα τμήματα των παιχνιδιών σε μια επιφάνεια ξύλου. Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εξυπηρετικές κρεμάστρες για τα κλειδιά ή τα κοσμήματα σας. Πάντα βάφοντας τα βέβαια δίνετε άλλο στυλ.
Δώστε μια πιο παιχνιδιάρικη άποψη στο γραφείο χρησιμοποιώντας τα πλαστικά παιχνίδια σαν χερούλια για τα συρτάρια σας. Βάψτε τα σε μια απόχρωση ώστε να κάνει κόντρα με την επιφάνεια του συρταριού και κολλήστε τα καλά. Σίγουρα το γραφείο σας δεν θα μοιάζει με κάποιο άλλο.


Ο Μάνος Χατζηκαντής κατάγεται από την Ρόδο και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές αρχιτεκτονικής με το πρόγραμμα Erasmus+ στη σχολή ENSAM (Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Montpellier) στο Montpellier της Γαλλίας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα αρχιτεκτονικά workshop που διοργανώθηκαν τόσο στη Ελλάδα (Ρόδος, Λέρος) όσο και στο εξωτερικό (Fethiye-Τουρκία, Montpellier-Γαλλία). Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, με θέμα τον επανασχεδιασμό της στοάς Μοδιάνο. Αρχιτεκτονικές προτάσεις στις οποίες συμμετείχε έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ» αλλά και στα διαδικτυακά περιοδικά www.greekarchitects.gr και www.parallaximag.gr. Ασχολείται επίσης με την φωτογραφία και την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, τις οποίες ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube. Δύο εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Αυτό που τον ενδιαφέρει στην αρχιτεκτονική είναι το πώς η ιδέα γίνεται πράξη και το άυλο παίρνει μορφή. Σχεδιάζει με γνώμονα τον άνθρωπο, την χρήση, την λειτουργικότητα και την καλαισθησία και με σεβασμό στο περιβάλλον. Του αρέσει να συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, δίνοντας του ξανά ζωή και μετατρέποντάς το σε διαχρονικό. Πηγές έμπνευσής του είναι ο ίδιος ο άνθρωπος – χρήστης, η φύση και τα ταξίδια τα οποία λατρεύει. Πιστεύει ότι η επιτυχία του σχεδιασμού κρύβεται στις μικρές λεπτομέρειες, αυτές που διαμορφώνουν την ποιότητα ενός χώρου και επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον χώρο αυτό.

INSTAGRAM FEED