Σοκολατένια Πάβλοβα με Φρούτα του Δάσους

Σοκολατένια Πάβλοβα με Φρούτα του Δάσους

[one_half]
Μαρέγκα

  • 6 ασπράδια
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ ξύδι μπαλσάμικο
  • 20 – 25 γρ.κακάο, κοσκινισμένο
  • 55 γρ.κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

[/one_half]

[one_half]

Γαρνίρισμα

  • 355 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κούπες φρούτα του δάσους
  • 30 γρ. ξύσμα σοκολάτας

[/one_half]

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.Σε ενα μεγάλο ταψί φούρνου βάλτε αντικολλητικό χαρτί και σχεδιάστε εναν κύκλο διαμέτρου περίπου 23 εκ.με μολύβι και μετά αναποδογυρίστε το έτσι ώστε να φαίνεται, αλλά να μην ακουμπάει την πάβλοβα.
Χτυπήστε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μέχρι να κάνει μύτες το μίγμα και μετά προσθέστε την ζάχαρη, σιγά σιγά και χτυπήστε την. Προσθέστε το αλάτι, το κακάο,το ξύδι και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Μην το παρακάνετε στο ανακάτεμα.

Για να μην σηκωθεί το αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο (αν χρησιμοποιήστε αέρα ή επαγγελματικό φούρνο) κολλήστε το στο ταψί με μια κουταλιά μαρέγκα.Βάλτε την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή αν δεν έχετε, με ενα κουτάλι απλώστε την μέσα στα όρια του κύκλου που έχετε σχεδιάσει,δίνοντας λίγο ύψος. Μην την πολυπειράξετε , ας βγει ακανόνιστη.
Βάλτε το ταψί στον φούρνο και κατεβάστε την θερμοκρασία αμέσως στους 150°C.Θα χρειαστεί περίπου 60-90 λεπτά (θα είναι ξεροψημένη στις άκρες και λίγο μαλακή στη μέση). Όταν ψηθεί αφήστε την να κρυώσει μέσα στον φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα για μερικές ώρες ή ακόμα και ολο το βράδυ. Αν δεν χρησιμοποιηθεί άμεσα , την τυλίγετε με μεμβράνη και την φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να σερβίρετε, βάλτε την πάβλοβα σε μια πιατέλα (δύσκολα θα σηκωθεί χωρίς να σπάσει αμα είναι στολισμένη). Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια σε σαντιγύ. Γαρνίρετε με τα φρούτα του δάσους και το ξύσμα σοκολάτας. Φυλάσσεται στο ψυγείο για μια μέρα αν δεν καταναλωθεί άμεσα.