Επίδομα τέκνου: Από το τίποτα καλό και το λιγάκι!

Επίδομα τέκνου: Από το τίποτα καλό και το λιγάκι!

Λογαριασμοί εδώ, εκεί, παραπέρα, δραστηριότητες παιδιών και άλλα πολλά που αγχώνουν όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον εμάς τους γονείς που έχουμε και άλλα τόσα.

Και εδώ αγαπημένοι μου γονείς έρχεται το επίδομα τέκνου (σχεδόν ανύπαρκτο όσον αφορά τα πραγματικά έξοδα ενός παιδιού τον χρόνο) στο οποίο κάνουν συνέχεια τροποποιήσεις και στο τέλος δεν θα παίρνουμε ούτε αυτό.

Όσοι είχαν προλάβει να τελειώσουν με τις εκκρεμότητες του προηγούμενου έτους ήταν τυχεροί και πήραν την προκαταβολή της πρώτης δόσης πριν από το Πάσχα. Το ποσό ήταν με βάση την φορολογική δήλωση του προηγούμενου έτους, το οποίο στους περισσότερους ενδέχεται να αλλάξει με την υποβολή της καινούριας φορολογικής δήλωσης.

Η δεύτερη δόση ενδέχεται να πληρωθεί τέλη Μαΐου, και θα πρέπει να έχει κατατεθεί η φορολογική δήλωση και η καινούρια αίτηση για το επίδομα. Ως αποτέλεσμα φίλοι μου θα πρέπει όλοι φέτος να κάνουμε νωρίς τις φορολογικές μας δηλώσεις ώστε να έχουμε δικαίωμα είσπραξης της δεύτερης δόσης.

Με τα καινούρια δεδομένα φέτος θα κάνουν πιο γρήγορη την λήψη και χρήση των δηλώσεων  ώστε να καταβάλλονται οι δόσεις κάθε δύο μήνες όπως έχει ειπωθεί (ας το ελπίσουμε).

Παρακάτω επισυνάπτω και τον πίνακα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τα καινούρια οικονομικά κριτήρια που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το καινούριο έτος

Με αγάπη