close

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου – 23 Απριλίου- αρχίζουν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αφιερωμένες στο βιβλίο, τους συγγραφείς και τους ποιητές,  και πλαισιωμένες με μουσικά, θεατρικά και άλλα δρώμενα, στις οποίες αξίζει να συμμετέχουμε όλοι.

(Ενηρωθείτε σχετικά κάνοντας ένα κλικ σε αυτό τον σύνδεσμο και προγραμματίστε τις εξόδους σας μαζί με τα παιδιά σας).

Ειδικότερα στην Αθήνα, καθώς  φέτος η πρωτεύουσά μας έχει ανακηρυχτεί Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 οι εκδηλώσεις προβλέπονται ιδιαίτερα πολλές και σημαντικές, και μάλιστα με τη συμμετοχή πολλων καλλιτεχνών από το εξωτερικό που θα έρθουν ειδικά για τον σκοπό αυτόν στην Αθήνα, όπως νομπελίστες και άλλη διάσημοι συγγραφείς, θεατράνθρωποι, ζωγράφοι, κ.ά.

Με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει» η πρωτεύουσά μας  για έναν χρόνο, με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, θα κινείται στους ρυθμούς της αγάπης για το βιβλίο.

Σήμερα 23 Απριλίου 2018 από τις 19:30 η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει με μουσικές, χορούς, απρόσμενες αναγνώσεις και πολλές εκπλήξεις, αλλά και την μπάντα του Δήμου Αθηναίων.

Στις 21:00, στο ύψος του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, οι Athens Lindy Hop θα περιμένουν τον κόσμο για χορό σε ρυθμούς jazz και swing από τη Big Band του δήμου Αθηναίων.

Το μουσικό σύνολo Batuka θα δίνει ρυθμό με τα κρουστά του ανάμεσα σε καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών από το Athens Circus Festival σε επιμέλεια Κωστή Βαζαίου που θα ξεφυλλίζουν το βιβλίο της τέχνης του δρόμου με μαγικές εικόνες και δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Εμείς θα είμαστε εκεί! Εσείς;

Αξίζει να σημειωθεί οτι τη μεγάλη διοργάνωση στηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το ΣυνΑθηνά και τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Η διοργάνωση ενισχύεται από δωρεές ιδρυμάτων, από μορφωτικά ινστιτούτα, πρεσβείες και πολλούς ακόμα φορείς.

Μέγας δωρητής της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ, το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου). Πολύτιμοι υποστηρικτές επίσης είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΣΤΑΣΥ.

 

 


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάϊρο. Από 11 χρονών ζει στην Ελλάδα. Είναι πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αλλά λόγω συγκυριών και προσωπικών ενδιαφερόντων -ξένες γλώσσες, λογοτεχνία, τέχνες, επικοινωνία- δραστηριοποιήθηκε στη δημοσιογραφία. Πάνω από 30 χρόνια εργάστηκε στον περιοδικό Τύπο, ως συντάκτρια, αρχισυντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης και στην τηλεόραση ως αρχισυντάκτρια καλλιτεχνικών και ποικίλης ύλης μαγκαζίνο. Παράλληλα εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και στο «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»-μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς-, και συμμετείχε στη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η μεγάλη της αγάπη παραμένει η αρθρογραφία και ο καλύτερος τρόπος έκφρασής της το γράψιμο

INSTAGRAM FEED