Σωστή χρήση των θερμικών εργαλείων στο σπιτι

Σωστή χρήση των θερμικών εργαλείων στο σπιτι

Αρκετά συχνά συναντώ μαλλιά  αδύναμα, αφυδατωμένα και άτονα. Όχι μόνο μαλλιά με τεχνικές εργασίες αλλά και φυσικά. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά νέα κυρίως κορίτσια χρησιμοποιούν καθημερινά πρέσσα ή αλλά θερμικά εργαλεία ώστε να πετύχουν ένα διαφορετικό στυλ, ή απλά για να ισιώσουν τα μαλλιά τους.

Για να αποφύγουμε λοιπόν όλες τις παραπάνω φθορές στα μαλλιά μας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα αυτά τα εργαλεία και να φροντίζουμε τα μαλλιά μας με τον σωστό τρόπο.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια πιο επαγγελματική χρήση στο σπιτι.
1) Λουστείτε με το κατάλληλο προϊόν και ενυδατώστε τα μήκη των μαλλιών σας με μάσκα ή conditioner ανάλογα με τον τύπο τους.
2) Στεγνώστε τα μαλλιά σας αρκετά καλά, περίπου 70%, ώστε να είναι ελαφρώς νωπά πριν εφαρμόσετε κάποιο θερμικό εργαλείο.
3) Χρησιμοποιήστε απραιτήτως προστατευτικό από τη θερμότητα spray, ψέκαζωντας σε όλο το μήκος των μαλλιών ώστε να έχουν μια “ασπίδα” προστασίας ενάντια στις υψηλές θερμοκρασίες που θα δεχτούν.
4) Κάντε χωρίστρες και περάστε τα λεπτά μαλλιά στους 190 βαθμόυς , όχι πάνω από 2 επαναλήψεις την κάθε τούφα, και τα χοντρά μαλλιά όχι πάνω από τους 220 βαθμόυς.

Extra tips:

  • Όταν το θερμικό εργαλείο είναι σβηστό δοκιμάστε την κίνηση που θέλετε να δώσετε στα μαλλιά σας όσες φορές επιθυμείτε για να νιώσετε ότι ξέρετε τι θα κάνετε στην συνεχεία. Η συχνή επαναλήψη και η υψηλή θερμοκρασία είναι αυτή που φέρνει την φθορά των μαλλιών.
  • Περιορίστε την καθημερινή χρήση της πρέσσας εάν δεν είναι απαραίτητη.
  • Κάντε μια επαγγελματική θεραπεία στο κομμωτήριο σας ανα τρίμηνο για αναζωογόνηση των μαλλιών σας.