Λαμπάδα για το βαφτιστήρι, αλλά ποιά λαμπάδα;

Λαμπάδα για το βαφτιστήρι, αλλά ποιά λαμπάδα;

Αυτήν την περίοδο πρώτο μέλημα των απανταχού νονών είναι η αγορά των πασχαλινών δώρων, σοκολατένιου αυγού και φυσικά τι άλλο; Λαμπάδας!

Πλέον, υπάρχουν άπειρες επιλογές, ενώ έδαφος κερδίζουν οι χειροποίητες και πρωτότυπες, τουλάχιστον στο γούστο των μεγάλων, που θέλουν να ξεχωρίζει η λαμπάδα του βαφτιστηριού τους. Ειδικά στα social media μπορείς να δεις τη δουλειά ταλαντούχων ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις κορδέλες, τα διακοσμητικά και τις πρωτότυπες φιγούρες με τέτοιο τρόπο, τα συνδυάζουν μεταξύ τους πάνω στη λαμπάδα τόσο αρμονικά κι αριστοτεχνικά που θες να κρατήσεις τη λαμπάδα για τον εαυτό σου, που λέει ο λόγος.

Προσωπικά, δε μου αρέσουν καθόλου οι παιχνιδολαμπάδες. Είναι της μοδός βέβαια, τα πιτσιρίκια τις ζητάνε, όμως ψέματα να πω; Δεν τις συμπαθώ. Γιατί η λαμπάδα που καταλήγει τελικά στο παιδικό χεράκι είναι ένα σκέτο κερί που δεν έχει τίποτα το παιδικό ή παιχνιδιάρικο κι εν τέλει, όμορφο, πάνω της.

Θα μου πει κάποιος αν το βαφτιστήρι σου ζητήσει την τάδε παιχνιδολαμπάδα, τι θα κάνεις; Ε, θα του την πάρω, χατήρια δε χαλάμε στα βαφτιστήρια μας, εφόσον μπορούμε να τους τα πραγματοποιήσουμε. Θα προσπαθήσω όμως να πάρω κανά μικρό παιχνιδάκι και κορδέλες, να στολίσω την «καημένη» λαμπάδα.

[one_half]

Κι αν δεν πιάνουν τα χέρια μου; Ή θα τη δώσω σε κάποια φίλη που πιάνουν τα δικά της, ή θα βάλω τα δυνατά μου κι ό,τι βγει. Από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα. Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσω να επέμβω στο μονόχρωμο κερί που συνήθως είναι μέρος της παιχνιδολαμπάδας.

[/one_half]

[one_half]

[/one_half]

 

Διότι, την ώρα χρήσης της, ούτε το ίδιο το παιδί που παρορμητικά ζήτησε αυτό που είδε στη διαφήμιση κι έμεινε με ένα απλό κερί στο χέρι, δεν είναι ευχαριστημένο. Ιδίως αν βλέπει κάποιο παιδάκι δίπλα του, ή και τους ίδιους τους γονείς του, να κρατάνε κάτι πιο εντυπωσιακό.

Άλλωστε, μη ξεχνάμε ότι το δώρο στις μικρές ηλικίες είναι πάντα παιχνίδι ή ΚΑΙ παιχνίδι, ανάλογα το budget. Τα ρούχα ή το οτιδήποτε άλλο, είναι για εφήβους και μεγαλύτερες ηλικίες.

Τα παιδάκια θέλουν παιχνίδι. Αυτό είναι κανόνας! 

Ας χρειάζονται μια φόρμα παραπάνω, ας μην ξέρουν πού να βάλουν τα παιχνίδια που ήδη έχουν. Καταναλωτικό; Δεν συνάδει με το πνεύμα του Πάσχα; Μπορεί…  Ωστόσο, είναι η αλήθεια.

Οπότε, αν οι νονοί δεν αγοράσουν παπούτσια, όπως η παράδοση ορίζει, το παιχνίδι που θα πάρουν ούτως ή άλλως στο βαφτιστήρι, γιατί να είναι μέσα στο κουτί με τη λαμπάδα; Γιατί να συγχέεται με αυτήν και να μην είναι ξεχωριστό πακέτο;

Άσε που όσο περισσότερα πακέτα, τσάντες και τσαντάκια κρατάνε οι νονοί, τόσο περισσότερο ενθουσιάζεται το πιτσιρίκι, κι ας μην είναι -εννοείται- μεγάλης χρηματικής αξίας όλα τα πακέτα.

Καλές Πασχαλινές αγορές σε όλους τους νονούς και νονές, “Καλό Πάσχα” με υγεία και πολλά χαμόγελα σε όλους, ιδίως στα βαφτιστήρια μας!