Το σωστό πουκάμισο για τον σωματότυπό σας

Το σωστό πουκάμισο για τον σωματότυπό σας

Επιστρέψαμε στο ραντεβού μας για την επιλογή  του ιδανικού πουκάμισου με βάση τον τύπο του σώματός σας:

 Πουκάμισα για skinny τύπο σώματος

Εάν ανήκετε σ’ αυτήν την στεγνή και αδύνατη κατηγορία και τα περισσότερα είδη πουκαμίσου σας κάνουν να δείχνετε δίχως σχήμα και τελείως σιλφίδες, τότε μην ανησυχείτε. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για εσάς. Σε γενικές γραμμές να προτιμάτε πουκάμισα που είναι slim fit και είναι στενά στην περιοχή γύρω από την μέση και το στομάχι. Έτσι θα φαίνεστε πιο γεμάτοι στο πάνω μέρος του σώματος σας, παρ’ όλο που δεν είστε.

 Πουκάμισα για πιο “γεμάτο” σώμα

Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν λίγο παραπάνω βάρος. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα πουκάμισο που δεν θα τονίζει τα περιττά κιλά σας.  Τα φαρδιά και πολύ άνετα πουκάμισα θα σας κάνουν να μοιάζετε ακόμα πιο εύσωμος, ενώ τα στενά και σφιχτά πουκάμισα είναι απλά σκέτηη καταστροφή  για την εμφάνισή σας. Προτιμήστε ένα κανονικής (regular fit) γραμμής πουκάμισο και σιγουρευτείτε ότι είναι αρκετά μακρύ για να καλύπτει τα οπίσθια σας. Για περισσότερη σιγουριά δοκιμάστε πουκάμισα από λίγο πιο χοντρό ύφασμα.

Πουκάμισα για μικρόσωμους

 

Εάν είστε λίγο πιο κοντός από τον μέσο όρο, τότε το να βρείτε ένα πουκάμισο που να δείχνει σωστό επάνω σας και δεν θα επικεντρώνεται το βλέμμα του άλλου στο πόσο κοντός είστε, αποδεικνύεται λίγο tricky σαν διαδικασία. Θέλετε να δώσετε την ψευδαίσθηση του μήκους με ρίγες. Οι κάθετες ρίγες στα πουκάμισα θα δώσουν αυτήν την ψευδαίσθηση ότι είστε πιο ψηλοί. Το να επιλέξετε λοιπόν ένα πουκάμισο με σωστή φόρμα πάνω σας σε συνδιασμό με τις κάθετες ρίγες, θα σας κάνει πιο ψηλούς. Χρυσός κανόνας είναι το πουκάμισο να μην είναι μακρύ και να μην το αφήνετε ποτέ εκτός παντελονιού. Πάντα μέσα από το παντελόνι, διαφορετικά μπορεί να δείχνει χαχώλικο και δανεικό πάνω σας και να μην κολακεύει καθόλου την εμφάνιση σας. Το ιδανικό θα ήταν να βρείτε κάποιον σχεδιαστή και να ράψει τα πουκάμισα πάνω σας, ώστε να έχουν ακριβώς τη δική σας φόρμα. Βέβαια αυτή η λύση είναι λίγο ακριβή, όμως με λίγο ψάξιμο παραπάνω στα καταστήματα θα μπορέσετε να βρείτε πουκάμισα που ταιριάζουν στον σωματότυπό σας.