Πώς να επιλέξετε το ιδανικό για σας πουκάμισο

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό για σας πουκάμισο

Ήρθε η ώρα να βρείτε το ιδανικό πουκάμισο για εσάς, οποιοσδήποτε και αν είναι ο σωματότυπός σας. Είτε σας αρέσουν τα αεράτα σαν μπλουζάκια είτε τα εφαρμοστά, το να βρείτε ένα πουκάμισο που να αναδεικνύει την σιλουέτα σας, δεν θέλει τρομερή προσπάθεια. Απλά ακολουθείστε του παρακάτω γενικούς κανόνες.

Πως πρέπει να εφαρμόζει ένα πουκάμισο

Πριν αναφερθούμε στο πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό πουκάμισο για τον σωματότυπό σας (είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στο να επιλεγεί το σωστό πουκάμισο), θα αναφερθώ στο πώς πρέπει ένα πουκάμισο να εφαρμόζει στο σώμα γενικά, γιατί αυτό είναι το πρώτο που κάνει τη διαφορά.

Οποιοσδήποτε και αν είναι ο σωματότυπός σας, και απ’ οπουδήποτε και αν κάνετε την αγορά σας, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν για να επιλέξετε το ιδανικό πουκάμισο για σας.

Στήθος: Τα καλύτερα πουκάμισα επιτρέπουν μια πλήρη άνεση στην κίνηση, εφαρμόζουν τέλεια γύρω από το στήθος, στο πίσω μέρος της πλάτης και κάτω από τους ώμους. Εάν επιλέξετε κάποιο πουκάμισο σε slim γραμμή, τότε αυτό θα πρέπει να είναι άνετο.

Ώμοι: Ελέγξτε το πώς το μανίκι αγκαλιάζει το σώμα σας. Ο τρόπος που είναι ραμμένο πρέπει να εφαρμόζει άνετα στο ύψος των ώμων σας. Δεν θα πρέπει να σακουλιάζει ή να είναι τεντωμένο.

Γιακάς: Αυτό το σημείο και αν πρέπει να είναι άνετο, αλλά όχι «χαχόλικο». Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι όταν το κουμπώσετε θα πρέπει να νιώθετε άνετα και να χωράνε δύο δάχτυλα ανάμεσα σε λαιμό και γιακά. Λιγότερα από δυο θα είναι ολίγον τι σφιχτό, περισσότερα από δυο απλά χάλια.

Δεν χρειάζεται να προβείτε σε ένα κατά παραγγελία ραμμένο πουκάμισο. Απλώς δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη μέση και στα χέρια σας. Τίποτα δεν θα κάνει έναν κοντό άνδρα να δείχνει πιο γελοίος από ένα πουκάμισο που κρέμονται τα μανίκια του ή από ένα πουκάμισο που σακουλιάζει στη μέση του.

 

Τι να αποφύγετε σε ένα πουκάμισο

Συγκέντρωσα για εσάς μερικούς χρυσούς κανόνες ανεξάρτητα από τον σωματότυπό σας. Αν δεν τους ακολουθήσετε μπορεί να βρεθείτε στην θέση να δείχνετε και να αισθάνεσθε άβολα με το πουκάμισο που επιλέξατε, ακόμα και αν συμφωνούν όλοι πως το λευκό πουκάμισο που επιλέξατε στην κρεμάστρα δείχνει τέλειο.

  1. Πουκάμισα που δείχνουν σφιχτά γύρω από τους ώμους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορείτε να κινείτε άνετα τα χέρια σας με το πουκάμισο που επιλέγετε. Μπορεί να μην έχετε σκοπό να παίξετε μπάσκετ φορώντας το, αλλά το να φαίνεται πως σας κόβει τα χέρια είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αποκρουστικό. Μην πέσετε στο «τριπάκι» πως όσο πιο στενό είναι το πουκάμισο γύρω από τα χέρια σας, τόσο πιο μεγάλα θα δείχνουν τα μπράτσα σας, καθώς θα δείχνει τα αδύνατα χέρια πιο αδύνατα και εσάς γελοίους. Οπότε ακόμα και αν είστε λιπόσαρκος, επιλέξτε πουκάμισα που να έχουν τον χώρο στα μανίκια να χτίσετε τους μύς σας.

 

 

  1. Όχι κοντά πουκάμισα.

Τα πουκάμισα πρέπει να έχουν το σωστό μάκρος για να εφαρμόζουν τέλεια μέσα από το παντελόνι σας και να παραμένουν εκεί ακόμα και όταν σηκώνετε τα χέρια σας. Ένα πουκάμισο που απλά φτάνει μέχρι τους γοφούς σας, θα μοιάζει τόσο μικρό σαν να είναι το βαφτιστικό σας. Το μάκρος του πουκάμισου είναι τόσο σημαντικό όσο το φάρδος του. Να το έχετε ως βασικό κανόνα στο μυαλό σας.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τους πιο ειδικούς κανόνες που θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε το ιδανικό πουκάμισο για τον σωματότυπό σας.