Το μωσαϊκό επέστρεψε και είναι παντού!

Το μωσαϊκό επέστρεψε και είναι παντού!

Το μωσαϊκό είναι ένα σύνθετο υλικό που φτιάνεται από την ανάμειξη μαρμάρου, χαλαζία, γρανίτη ή γυαλιού ενσωματωμένα σε μια βάση τσιμέντου. Το αποτέλεσμα είναι μια διακοσμητική ανθεκτική επιφάνεια, ένα χυτό οικονομικό δάπεδο. Η τεχνική αυτή προέρχεται από πολύ παλιά, είχε γίνει όμως ‘μόδα’ τις εποχές 60’, 70’ και 80’. Σίγουρα θα έχετε δει σε παλιά σπίτια της γιαγιάς ή σε παλιά καταστήματα δάπεδα από μωσαϊκό. Το 90’ θεωρήθηκε ξεπερασμένο και αντικαταστάθηκε από ξύλο, πλακάκια, μάρμαρο ή απλά καλύφθηκε με μεγάλα χαλιά.

Σήμερα όμως η τέχνη του μωσαϊκού έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Τα χυτά δάπεδα, όπως η πατητή τσιμεντοκονία, αποτελούν μια σταθερή επιλογή στον σχεδιασμό αυτού που ονομάζουμε μοντέρνο industrial στυλ. Μια εναλλακτική πρόταση λοιπόν χυτού δαπέδου που μπορεί να δώσει σε ένα minimal χώρο μια ρετρό διάθεση είναι το μωσαϊκό. Το μωσαϊκό μπορεί να κατασκευαστεί σε άπειρους χρωματισμούς και σχέδια, ταιριάζοντας έτσι σε κάθε χώρο. Το πιο βασικό όμως είναι ότι μιλάμε για ένα οικονομικό και πολύ ανθεκτικό υλικό.

Η τέχνη του μωσαϊκού έχει περάσει πλέον και στην μικρότερη κλίμακα του σχεδιασμού αντικειμένου. Το αποτέλεσμα είναι κάθε άλλο παρά μοναδικό.

Έτσι λοιπόν, όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε δάπεδα για το νέο σπίτι, το γραφείο ή το κατάστημα σας, μην βιαστείτε να αποκρύψετε την ιδέα του μωσαϊκού. Ακόμη και αν δεν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε τα δάπεδα του χώρου σας, μπορείτε να εντάξετε κάτι από τα παλιά σε ένα μοντέρνο αντικείμενο ή μια επιφάνεια που θα ξεχωρίσει.