Καπνιστό νηστίσιμο τσένταρ από… ρεβίθια!
Posted on
March 26, 2018
in ΦΑΓΗΤΑ
Υλικά
200 γραμμ. ρεβίθια ξερά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. διατροφική μαγιά
1/2 σκελίδα σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γ. ξύδι
1 πιπεριά φλωρίνης (αφαιρέστε το κοτσάνι και τα σπόρια)
300 ml νερό
Εκτέλεση
- Βράστε τα ρεβίθια για 35-45′. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε.
- Βάλτε όλα τα υλικά μαζί με τα βρασμένα ρεβίθια σε ένα μούλτι σε μικρές ποσότητες
- Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες μίγμα.
*Tip από τον σεφ: Απολαύστε το σαν ντιπάκι με κρακεράκια, σε σαλάτες, ακόμα και μέσα σε σάντουιτς.