close

Καπνιστό νηστίσιμο τσένταρ από… ρεβίθια!

Υλικά

200 γραμμ. ρεβίθια ξερά

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. διατροφική μαγιά

1/2 σκελίδα σκόρδου

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1/2 κ.γ. ξύδι

1 πιπεριά φλωρίνης (αφαιρέστε το κοτσάνι και τα σπόρια)

300 ml νερό

Εκτέλεση

  • Βράστε τα ρεβίθια για 35-45′. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε.
  • Βάλτε όλα τα υλικά μαζί με τα βρασμένα ρεβίθια σε ένα μούλτι σε μικρές ποσότητες
  • Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες μίγμα.

*Tip από τον σεφ: Απολαύστε το σαν ντιπάκι με κρακεράκια, σε σαλάτες, ακόμα και μέσα σε σάντουιτς.


Ο Στάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Οι γονείς του είχαν κατάστημα με οπτικά και όπως ειναι αυτονόητο ,ΔΕΝ ακολούθησε το επάγγελμά τους! Τον γνώρισαμε μέσα από το χώρο της μόδας ,τις συνεργασίες του με διάφορους celebrities και τις συμμετοχές του στην εβδομάδα μόδας.Η αγάπη του όμως για την μαγειρική ήταν τόσο μεγάλη ,ώστε παράτησε τα πατρόν και έπιασε τις κατσαρόλες. Αυτοδίδακτος μάγειρας ,έχει εργαστεί σαν personal chef και μπορεί να ετοιμάσει στο άψε σβήσε από μουσακά μέχρι καθιστό δείπνο για 40 άτομα. Περπατάει με τις ώρες στο κέντρο ,λατρεύει το προφιτερόλ και μπορεί να σε σκοτώσει αν ακουμπήσεις το μούσι του.

INSTAGRAM FEED