Τεστ: 10+1 ερωτήσεις πριν… το σεξ

Τεστ: 10+1 ερωτήσεις πριν… το σεξ

Η αυτό-ανάκριση πριν το… παραστράτημα είναι απαραίτητη προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι απαντήσεις που θα δώσει η καθεμία από μας στις 10+1 παρακάτω ερωτήσεις, η ευκολία ή η δυσκολία να τις απαντήσουμε, καθώς και η σιγουριά ή η αβεβαιότητα για τις απαντήσεις που θα δώσουμε, είναι ένας πολύ καλός οδηγός για το αν και πότε θα ανάψουμε στον καινούριο μας σύντροφο το πράσινο φως προς τη κρεβατοκάμαρα.

Πριν προχωρήσουμε στο ερωτηματολόγιο ας αναρωτηθούμε: Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να πάμε στο κρεβάτι μαζί του;

Αν ναι, και αν ο λόγος είναι κοινωνικός– ο υποψήφιος εραστής είναι για παράδειγμα παντρεμένος, – τότε καλύτερα να σταματήσουμε εδώ. Αυτού του είδους τα σεξουαλικά μπερδέματα έχουν συνήθως κακά ξεμπερδέματα. Αν πάλι ο λόγος είναι επαγγελματικός-συνάδελφος, προϊστάμενος ή υφιστάμενος- τότε καλύτερα να κάνουμε κράτει. Πρέπει πρώτα να σιγουρευτούμε ότι σε περίπτωση που δεν θα «δέσει» το γλυκό, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στη δουλειά.

Αν, κανένας από τους προηγούμενους λόγους ή άλλους παρεμφερείς-πρώην της αδελφής μου, ή η καλύτερή μου φίλη κόβει φλέβες για πάρτη του-, τότε προχωράμε στο ερωτηματολόγιο.

1. Γιατί αποφάσισες να κοιμηθείς μαζί του;

Αν η απάντηση σου είναι αυθόρμητη του τύπου «γιατί μου αρέσει πολύ και δεν μπορώ να συγκρατηθώ», τότε ίσως αξίζει να το διακινδυνεύσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση μη βιαστείς.

2. Πόσο βιάζεται να σε πάει στο κρεβάτι;

Η πολύ βιασύνη δεν είναι πάντα ένδειξη έντονης επιθυμίας. Μπορεί και να σημαίνει ότι ο εν λόγω κύριος έχει μόνο το σεξ στο μυαλό του. Ο άντρας που αξίζει να του δοθείς σου δείχνει πόσο σε θέλει, αλλά δεν σε πιέζει ποτέ να πάτε στο κρεβάτι.

3. Όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο έχει μάτια μόνο για σένα, ή «γδύνει» με τα μάτια του όποια γυναίκα κυκλοφορεί τριγύρω;

Εννοείται ότι σε έναν δημόσιο χώρο κοιτάμε και γύρω μας. Πώς κοιτάμε όμως και πού καρφώνεται η ματιά μας λέει πολλά για το πρόσωπο που κάθεται απέναντί μας. Αν λοιπόν η προσοχή του διασπάται συνεχώς στα πέριξ, ίσως το νέο σου φλερτ να μην είναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί.

4. Όταν τον ρωτάς για την ερωτική του ζωή σου απαντάει χωρίς να κομπιάζει και κοιτώντας σε στα μάτια;

Αυτός που δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν ντρέπεται για τίποτα δεν κομπιάζει, ούτε στρέφει αλλού το βλέμμα του. Ύποπτα επίσης σημάδια είναι η φλυαρία χωρίς να μπαίνει στη ουσία, ή το αντίθετο, οι μονολεκτικές απαντήσεις. Οπότε ψάξε το λίγο ακόμα.

5. Πόσο πολύ προσέχει και θυμάται αυτά που του λες;

Μπορείς να μετρήσεις με αρκετά μεγάλη ακρίβεια το ενδιαφέρον του για σένα από τον τρόπο που παρακολουθεί τα λεγόμενά σου και από το κατά πόσον τα συγκρατεί. Ο άνδρας που σκέφτεται μόνο το σεξ είναι συνήθως αδιάφορος για τις απόψεις σου.

6. Όταν του τηλεφωνείς στο σπίτι ή στο γραφείο ξαφνικά, ή όταν εμφανίζεσαι αναπάντεχα μπροστά του, πώς αντιδρά;

Αν το εισπράττει ως ευχάριστη έκπληξη, είναι καλό σημάδι. Αν δείχνει αμηχανία ή ενόχληση, πιθανόν να έχει κάτι να κρύψει. Το πιθανότερο όμως είναι να έχει πρόβλημα με αυτό που λέμε «οικειότητα». Δεν θέλει δηλαδή να μπαίνεις στη ζωή του, τουλάχιστον όχι ακόμα. Οπότε πηγαίνοντας στο κρεβάτι μαζί του, μην εκπλαγείς με τη βιασύνη του να φύγει τρέχοντας μετά, ούτε με το «κλείσιμο» στον εαυτό του.

7. Σε ποια μέρη επιλέγει να συναντηθείτε και πώς πληρώνει τον λογαριασμό;

Αν σε προσκαλεί στη πιο κοντινή ταβέρνα, ή καφετέρια, της περιοχής του ή της δικής σου, μάλλον πρόκειται για άτομο ελάχιστα εκλεκτικό και εραστή μάλλον βιαστικό. Αν επιλέγει ατμοσφαιρικά μέρη και γενικά χώρους που έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο, πρόκειται για άτομο που πρώτον ξέρει να ζει και δεύτερον ενδιαφέρεται να σου κάνει καλή εντύπωση-και τα δυο πολύ θετικά στοιχεία. Αν πληρώνοντας το λογαριασμό διακρίνεις μια δυσφορία-ίσως είναι λίγο τσιγκούνης, ή ίσως θα προτιμούσε να τον μοιραζόσαστε- όχι και τόσο καλό σημάδι. Γιατί ο τσιγκούνης στο χρήμα είναι συνήθως και τσιγκούνης στα συναισθήματα και εννοείται στα χάδια και τις φροντίδες που προσφέρει σε μια γυναίκα. Οπότε…

8. Ζει μόνος του ή με τους γονείς του;

Αν έχει περάσει τα -άντα και ζει ακόμα με τους γονείς του, βάλτο στα πόδια. Αν ζει μόνος του και είναι πάνω από 40, μην προχωρήσεις σ αυτή τη σχέση, αν δεν μάθεις γιατί τόσα χρόνια έχει μείνει μπακούρης. Σε κάθε άλλη περίπτωση-χωρισμένος- ουδέν πρόβλημα.

9. Πόσο προσεγμένο είναι το ντύσιμό του, το αυτοκίνητό του, το σπίτι του;

Ο άντρας που δεν προσέχει ή αδιαφορεί για τον εαυτό του, τον χώρο του και την περιουσία του, 99 στις 100 φορές δεν θα δώσει προσοχή ούτε και σε σένα. Όπως στη ζωή του, έτσι και στο κρεβάτι του, θα λειτουργήσει μάλλον…απρόσεκτα, ή αδιαφορώντας για το τι θέλεις εσύ. Οπότε…

10. Πώς αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο να σου ζητήσει στοματικό σεξ στη πρώτη σας σεξουαλική επαφή;

Αν είσαι σίγουρη ότι αυτό αποκλείεται, τότε έχεις να κάνεις με άντρα που ξέρει πότε πρέπει να κάνει τι. Αν δεν είσαι σίγουρη και αν δεν θέλεις να κάνεις μαζί του στοματικό σεξ, περίμενε μέχρι να σιγουρευτείς. Γιατί αν σε πιέσει να κάνεις κάτι τέτοιο κι εσύ το δεχτείς από φόβο μήπως τον χάσεις, τότε, σε περίπτωση εξέλιξης της σχέσης θα πρέπει συνεχώς να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις για τον ίδιο λόγο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όσο περισσότερη σημασία δίνουμε σε ενδείξεις σαν τις παραπάνω, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες δυσάρεστων εκπλήξεων μετά το σεξ. Αν βέβαια αυτό που νιώθουμε είναι κεραυνοβόλος έρωτας, ούτε τα λόγια ούτε τα ερωτηματολόγια, ούτε οι αρνητικές ενδείξεις θα μας εμποδίσουν να πέσουμε στο κρεβάτι μαζί του. Βουρ λοιπόν και ότι ήθελε προκύψει!

Α, και κάτι ακόμα: Η επιθυμία σου να κάνεις σεξ μαζί του είναι εξίσου έντονη και όταν δεν βρίσκεσαι υπό την επήρεια του αλκοόλ ή του στενού μαρκαρίσματός του; Αν ναι, και αν οι υπόλοιπες απαντήσεις σου στο ερωτηματολόγιο είναι ευνοϊκές, τότε και πάλι βουρ…

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε ποτέ να απαιτήσουμε από αυτόν να πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αν δεν μπορούμε να το απαιτήσουμε τότε καλύτερα να περιμένουμε.

Άρτεμη Παπαδοπούλου