Σαρδέλες γεμιστές
Posted on
March 14, 2018
in ΦΑΓΗΤΑ
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. κάπαρη ψιλή
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα κεφάλια απο τις σαρδέλες,τις ανοίγετε και πετάτε τα εντόσθια.Αφαιρείτε το κόκαλο χωρίς να τις χωρίσετε,τις πλένετε και τις στραγγίζετε.
- Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
- Βάζετε σε μια λεκάνη το μαϊντανό, την κάπαρη, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι,
- λίγο χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε.
- Βάζετε σε κάθε σαρδέλα λίγη γέμιση και την κλείνετε.
- Στερεώνετε τις σαρδέλες με μια οδοντογλυφίδα, τις τοποθετείτε σε πλατιά κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο νερό, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τις σιγοβράζετε για 10′.