Τι δεν πρέπει να λες στην κολλητή σου

Τι δεν πρέπει να λες στην κολλητή σου

Οι παρεξηγήσεις μπορεί να δημιουργηθούν από τη μία στιγμή στην άλλη, ακόμα και για ζητήματα τόσο ανούσια, που σε ιδανικές καταστάσεις δεν θα αποτελούσαν καν θέμα συζήτησης. Μάθε λοιπόν, ποια topics δεν πρέπει να θέτεις στις κουβέντες με την καλύτερή σου φίλη, για να μη κινδυνεύσεις να τη χάσεις για πάντα από τη ζωή σου.

«Φαίνεται πως αδυνάτισες!»

Το θέμα των… κιλών μπορεί να κάνει την κολλητή σου να παρεξηγηθεί, αν εκείνη το ίδιο πρωινό, ανεβαίνοντας στη ζυγαριά της, έχει διαπιστώσει το αντίθετο. Ίσως θεωρήσει ότι τη «δουλεύεις» και σε χρόνο dt να αποφασίσει να σε κάνει delete από τη ζωή της. Και στην περίπτωση όμως που έχει χάσει αισθητά βάρος, εσύ δεν πρέπει να της το αναφέρεις ως επιβράβευση γιατί μπορεί εκείνη να αδυνάτισε λόγω μια συναισθηματικής κατάπτωσης που βίωσε. Προτίμησε λοιπόν το «δείχνεις υπέροχη», αν νιώσεις την ανάγκη να της πεις μια καλή κουβέντα και άσε το θέμα των κιλών να απασχολεί μονάχα τον δείκτη της ζυγαριάς της.

«Αυτός που βγαίνεις, δεν είναι παιδί για σπίτι»

Πρόκειται για μία γνώμη που «απαγορεύεται» να εκφράσεις, γιατί όταν εκείνος μετά από καιρό της κάνει πρόταση γάμου και η φίλη σου δεχτεί, στη συνείδησή της θα είσαι αυτή που δεν ήθελες να «νοικοκυρευτεί». Και φυσικά, μην περιμένεις να γίνετε και κουμπάρες! Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, επειδή ακριβώς αγαπάς την κολλητή σου, είναι να μην της πεις τη γνώμη σου για το αγόρι της, παρά μόνο να τη βοηθήσεις μέσα από «αφηρημένες» συζητήσεις να διαπιστώσει από μόνη της το «ποιόν» του. Στην περίπτωση όμως που η ίδια σε ρωτήσει τη γνώμη σου, μπορείς να της «επιστρέψεις» την ερώτηση λέγοντας: «Δεν τον γνωρίζω και τόσο καλά για να σου πω με σιγουριά. Εσύ τι νομίζεις;».

«Αγόρασες αυτό το πράγμα;»

Μπορεί να σου «κλαίγεται» με τις ώρες για τη μείωση που δέχτηκε στις αποδοχές της, για το υψηλό νοίκι που είναι αναγκασμένη να πληρώνει κάθε μήνα και για το δάνειο του αυτοκινήτου που έχει αρχίσει να την «πνίγει», εσύ όμως ποτέ δεν πρέπει να κριτικάρεις κανένα καινούριο της απόκτημα. Αφού δεν έχεις τον ρόλο οικονομικού συμβούλου στη ζωή της, χρειάζεται μόνο να τη συγχαρείς για τη νέα της αγορά και να της ζητήσεις τη γνώμη της σε περίπτωση που σκέφτεσαι και εσύ να προμηθευτείς κάτι παρόμοιο.

«Πώς τόλμησες να μη μου πεις ότι…»

Θεωρείς αυτονόητο ότι η κολλητή σου μοιράζεται τα πάντα μαζί σου, κάθε μικρή κίνηση που κάνει, κάθε σκέψη της και κάθε κουβέντα που ανταλλάσει με τρίτο άτομο. Όμως, μερικές φορές όλοι έχουμε την ανάγκη να κρατήσουμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας, τα οποία επιλέγουμε να συζητήσουμε με τους οικείους μας, όταν νιώσουμε άνετα. Γι αυτό, σεβάσου την επιλογή της να μη σε έχει ενημερώσει άμεσα για κάτι και άφησέ τη από μόνη της να σου αποκαλύψει το οτιδήποτε. Στην περίπτωση που έχεις διαπιστώσει ότι η φίλη σου, σού «κρύβει» αρκετά πράγματα, τότε χρειάζεται να κάνεις μια κουβέντα μαζί της και να τη ρωτήσεις ευθέως αν έχει κάποιο παράπονο από εσένα, αν νιώθει ότι την έχεις «αποπάρει» στο παρελθόν με κάτι που σου είπε ή αν έχει ενδείξεις ότι δεν μπορεί πλέον να σε εμπιστεύεται.

«Μακάρι και ο δικός μου να ήταν τόσο υπέροχος όσο ο σύντροφός σου»

Μην ξεχνάς ότι πέρα από φίλες, είστε και γυναίκες οι οποίες συνηθίζουν να φυλούν τα νώτα τους όταν νιώθουν ότι ένα άλλο θηλυκό ον θαυμάζει τον άνδρα τους. Όσο και αν συμπαθείς τον σύντροφό της, δεν χρειάζεται να το εκδηλώσεις με τρόπο τέτοιο ώστε να φαίνεται ότι ονειρεύεσαι τον εαυτό σου στη θέση της, γιατί μπορεί να νιώσει «απειλή» και να αρχίσει να σε αποφεύγει. Προτίμησε να πεις ότι ο καλός της έχει πολύ ωραίο χιούμορ ή ότι είναι απίστευτος τύπος στην παρέα και απόφυγε να τον συγκρίνεις με τον δικό σου σύντροφο.

Μαρία Κόλλια