Το τέλειο σώμα εσωτερικά και εξωτερικά από το Α ως το Ω

Το τέλειο σώμα εσωτερικά και εξωτερικά από το Α ως το Ω

Έχετε αφήσει την αδράνεια και την κακοκεφιά να παίζουν μπάλα στο γήπεδο της ζωής σας και εσείς απλά απουσιάζετε; Ξυπνάτε κάθε πρωί και μετράτε ώρες μέχρι το βράδυ για να την ξαναπέσετε; Προφανώς έχετε φτάσει στο όριο σας και τώρα ήρθε η ώρα για δράση. Ανανέωση για ψυχή και σώμα από το Α έως το Ω!

Ανανέωση

Πείτε «ως εδώ ήταν» και βάλτε μπρος τη μηχανή για καινούργιες κατακτήσεις. Ότι κι αν ήταν αυτό που σας «έκλεψε» την ενέργεια και σας άφησε στην άκρη του δρόμου με άδειες μπαταρίες, πέρασε. Σήμερα είναι μια καινούρια μέρα και εσείς είστε αποφασισμένοι να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα. «Πάρτε το αλλιώς» και ασχοληθείτε ουσιαστικά με τον εαυτό σας.

Βελτίωση

Δεν χρειάζεται να έχετε αφορμή για να κάνετε αυτοκριτική. Η ίδια η ζωή είναι η καλύτερη αφορμή για να διεκδικείτε για τον εαυτό σας πάντα το καλύτερο. Ακόμη κι αν σας φαίνεται απίθανο, κάντε εδώ και τώρα την αυτοκριτική σας και δείτε τι είναι αυτό που δεν τραβάει. Φιλοσοφήστε το και αφήστε το να πάει στο καλό. Βάλτε στόχο τη βελτίωση και σκεφτείτε κάτι απλό αλλά εύστοχο: έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια…

Γυμναστική

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε γυμναστική; Μήπως …φορούσατε ποδιά και την επόμενη ώρα είχατε Αρχαία; Μεγάλο λάθος! Μια πιθανή αιτία που σας κλέβει την ενέργεια και σας αποστραγγίζει είναι κι αυτή. Ξεκινήστε την αλλαγή από εκεί και βάλτε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Ξεκινήστε από το γρήγορα βάδισμα (μισή ώρα την ημέρα είναι σούπερ) και που ξέρετε, μπορεί να σας αρέσει τόσο που να φτάσετε μέχρι το Γυμναστήριο!

Διατροφή και Δίαιτα

Το βασικό μυστικό της ευεξίας βρίσκεται στο πιάτο σας. Είμαστε αυτό που τρώμε λένε οι επαΐοντες και έτσι είναι. Κάντε ένα τσεκ απ στη διατροφή σας: τι τρώτε, πόσο και πότε είναι τα βασικά που πρέπει να απαντήσετε. Σκεφτείτε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σαν το αυτοκίνητο και η τροφή σαν τη βενζίνη: όσο καλύτερης ποιότητας βενζίνη του βάζετε τόσο καλύτερα αποδίδει. Τώρα λοιπόν που το σκέφτεστε, μήπως πρέπει και να το αλλάξετε;

Ενέργεια

Όπως φορτίζετε το κινητό σας το βράδυ για να το έχετε σε πλήρη ετοιμότητα το πρωί, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να γεμίζετε και τις δικές σας μπαταρίες κάθε μέρα, για να τις έχετε γεμάτες και την επόμενη. Η υγιεινή διατροφή, η άσκηση, η χαλάρωση, ο χρόνος για τον εαυτό μας, οι μικρές απολαύσεις, ο έρωτας δεν είναι απλά θεωρία. Στην πράξη είναι καλύτερα!

Ζυγαριά

Μήπως σας έχει γίνει εφιάλτης και αρνείστε να την χρησιμοποιήσετε; Γυρίστε σελίδα και σκεφτείτε ότι η ζυγαριά είναι ένα εξυπηρετικό όργανο στα χέρια σας που κάνει πειθήνια τη δουλειά του και σας κινητοποιεί, όταν πρέπει, για να λειτουργήσετε. Βάλτε το στο πρόγραμμα λοιπόν, να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, για να εντοπίζετε εγκαίρως το όποιο πρόβλημα και να επεμβαίνετε άμεσα.

Ηθικό

…ακμαιότατο! Ξεκινήστε από την έκφραση και προχωρήστε στην πραγματικότητα. Διώξτε την κακοκεφιά με το… έτσι θέλω και περάστε στο δρόμο της αισιοδοξίας: το ποτήρι είναι για εσάς, από εδώ και πέρα, μισογεμάτο. Τόσοι και τόσοι τα κατάφεραν, γιατί όχι κι εσείς; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας ρωτήσουν “πώς νιώθεις” απαντήστε χωρίς σκέψη, “τέλεια“!

Θάρρος

Όποια απόφαση κι αν πάρετε, κάτι γίνεται και κολλάτε: στο γυμναστήριο νιώθετε «πλαδαρή» και το αποφεύγετε, με τη δίαιτα νιώθετε «αδύναμη» και την σταματάτε, μπροστά στον καθρέφτη νιώθετε «άσχημη» και τον κρύβετε… Έτσι όμως δεν γίνεται τίποτα. Θάρρος! Ότι σκέφτεστε και πιστεύετε, αυτό δημιουργείτε. Κατευθύνετε λοιπόν, τις σκέψεις σας προς την πιθανότητα ότι θα τα καταφέρετε. Και θα τα καταφέρετε.

Ισορροπία

Όμορφη ζωή, σημαίνει ισορροπία σε όλα και για να την κατακτήσετε, οι προσπάθειες σας είναι απαραίτητο να έχουν την σωστή κατεύθυνση. Για να φτάσετε τελικά στην επίτευξη των στόχων σας, θα πρέπει να επανεκτιμήσετε τους τρόπους που διαχειρίζεστε τον χρόνο αλλά και τον κόπο σας! Εν ολίγοις, δώστε τον προσωπικό σας ορισμό στην έννοια «όμορφη ζωή» και κατευθύνετε τις προσπάθειες σας, έτσι ώστε να συμπίπτουν μ’ αυτόν. Να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας ανταμείψει.

Κίνητρο

Η πίστη σας στο αποτέλεσμα υποδεικνύει και το πόσο πετυχημένοι είστε. Κοιτάξτε γύρω σας: τα άτομα που έχουν κίνητρο, θέτουν συγκεκριμένους στόχους και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να τους κατακτήσουν. Η πίστη, ότι υπάρχει λύση στα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν μέρα με την μέρα και χρόνο με τον χρόνο, είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας όμορφης ζωής. Ακούστε λοιπόν, τον εαυτό σας και αν είναι απαραίτητο προσαρμόστε την εσωτερική σας φωνή σ΄ αυτό που πραγματικά θέλετε!

Λάθος

Κι αυτά μες τη ζωή είναι! Σταματήστε να μαστιγώνετε τον εαυτό σας αλύπητα και μάθετε να ζείτε με τα λάθη σας. Διδαχτείτε από αυτά. Άλλωστε τι άλλο είναι η περίφημη πείρα, εκτός από τα λάθη του παρελθόντος;

Μακροζωία η ποθητή.

Μαζί με την ευζωία είναι το ζητούμενο κάθε νοήμωνα ανθρώπου. Για να την κατακτήσετε χρειάζεται ένας συνδυασμός καλοδουλεμένου πνεύματος και καλοθρεμμένου σώματος. Επηρεάζει ο τρόπος διατροφής τη μακροβιότητα; Η απάντηση είναι ναι. Μελετώντας τη διατροφή των υπεραιωνόβιων διαφόρων χωρών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λήψη κατά 30% λιγότερων θερμίδων από αυτές που γενικά θεωρούνται ως απαραίτητες, συμβάλλει στη μακροζωία.

Ντύσιμο;

 

Πάντα το καλύτερο, μ’ αυτά που διαθέτετε! Ναι γίνεται, πιστέψτε μας και κάντε το. Αφιερώστε λίγο χρόνο, ξεκαθαρίστε την γκαρνταρόμπα σας, προσθέστε δύο – τρία απαραίτητα και αλλάξτε νοοτροπία. Καμία προσπάθεια για ανανέωση δεν είναι πετυχημένη, εάν δεν γίνει εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό που χρειάζεται είναι σύστημα. Αποκτήστε το.

Ξέρατε ότι…

οι light τροφές χρησιμοποιούνται με λανθασμένο τρόπο και καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προσθέτουν θερμίδες αντί να αφαιρούν; Ή ότι η υψηλή πρόσληψη φρουκτόζης, την οποία κατά κόρον χρησιμοποιούμε ως υποκατάστατο της ζάχαρης, αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα; Ή ότι η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών σε συνδυασμό με μία διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βόριο προφυλάσσει τα οστά και μειώνει τη συχνότητα οστεοπόρωσης στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες; Γι΄ αυτό ενημερωθείτε, ρωτήστε και ενδιαφερθείτε. Όλο και κάτι σημαντικό θα μάθετε!

Ομορφιά

Είναι ένα αγαθό που ανήκει σε όλους! Πιστέψτε στη δική σας και κάντε την να λάμψει! Δείτε γύρω σας: δεν γεννήθηκαν όλοι “θεοί”, αλλά με λίγη προσπάθεια έγιναν. Γιατί όχι κι εσείς;

Πολυάσχολοι είστε και σας φαίνεται.

Να ξέρετε όμως ότι αυτό δεν μετράει σαν δικαιολογία, ούτε για τον ίδιο σας τον εαυτό. Ο χαμένος είστε εσείς και ότι δεν κάνετε λέγοντας «δεν προλαβαίνω!», το χάνετε! Αυτό θέλετε;

Ριλάξ ή απλά χαλαρά.

Ακόμη και τα τρένα κάποια στιγμή σταματάνε στο σταθμό. Εσείς; Είναι απαραίτητο κομμάτι του παζλ που συνθέτει την όμορφη ζωή και μη το ξεχνάτε.

Σαββατοκύριακοτο ιερό!

Είναι δικό σας και το δικαιούστε. Αξιοποιήστε το με τον καλύτερο τρόπο και μην αφήσετε ούτε ένα να πάει χαμένο.

Τούρμπο

Αν ο μεταβολισμός σας είναι αργός κάντε τον τούρμπο με μία απλή συμβουλή: Βάλτε αρκετό κόκκινο πιπέρι στο πρώτο πιάτο, αντικαταστήστε τα πολλά λιπαρά με ινώδεις υδατάνθρακες στο κυρίως και πιείτε σκέτο καφέ μετά το γεύμα, αντί να φάτε επιδόρπιο. Έτσι ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και αυξάνονται κατά πολύ οι καύσεις, με αποτέλεσμα να καταναλώνονται οι θερμίδες ως θερμότητας και να μην αποθηκεύονται ως λίπος!

Υγεία πάνω απ’ όλα!

Μη το ξεχνάτε και βάλτε στην ατζέντα σας το τσεκ απ. Απαραίτητα!

Φύκια

Η καλύτερη τροφή για αδυνάτισμα. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν πολλοί διατροφολόγοι και υπερθεματίζουν σχεδόν όλα τα αμερικανικά περιοδικά fitness, τονίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα φύκια στην υγεία και τη σιλουέτα. Περιέχουν αναλογικά περισσότερα μεταλλικά στοιχεία από κάθε άλλη φυτική τροφή και τα καταναλώνουν μετά μανίας όλοι οι επώνυμοι που θέλουν να διατηρούνται κομψοί!

Χρώμα

Η πιο απλή συνταγή κατά της κακοκεφιάς κυρίως τώρα τον χειμώνα: Βάλτε χρώμα στη ζωή σας!

Ψυχραιμία

Αύριο είναι μια άλλη μέρα και όλα θα είναι καλύτερα. Υπάρχει πιο θετική σκέψη;

Ώρα για απολογισμό.

Πήρατε τις αποφάσεις σας; Για να φτάσετε στην όμορφη ζωή, πρέπει να ξεκινήσετε την πορεία σας προς αυτή! Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό, που επαναλαμβάνουν πολλοί «σοφοί της ζωής», επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι γύρω μας: το ταξίδι μιας ζωής ξεκινά με ένα απλό βήμα. Κάντε το τώρα!

Σοφία Δεδεμάδη