Η κατάθλιψη θέλει δύναμη για να σηκωθείς ξανά

Η κατάθλιψη θέλει δύναμη για να σηκωθείς ξανά

Αν διαβάζεις το συγκεκριμένο κείμενο τότε ίσως να με καταλαβαίνεις, ίσως να βλέπεις μια εκδοχή του εαυτού σου και να νομίζεις πως έχω βάλει κάμερες στο σπίτι σου και σε παρακολουθώ.

Και όμως δεν έχω βάλει,γιατί λίγο πολύ όλοι μας έχουμε περάσει από τέτοιες καταστάσεις, από καταστάσεις δηλαδή που θέλουν κότσια και γερό στομάχι, που θέλουν δύναμη και θέληση για να σταθείς ξανά στα πόδια σου.

Αν κατάλαβες μιλάω για την κατάθλιψη που είναι λίγο ύπουλη γιατί δε το παραδεχόμαστε αμέσως ότι είμαστε καταθλιπτικοί,αλλά κοροιδεύουμε τον εαυτό μας πολλά είναι καλά και είμαστε απλά κουρασμένοι.

Όμως τίποτε δεν είναι καλά,γιατί η κατάθλιψη δε φεύγει την επόμενη μέρα έτσι μαγικά,θέλει βοήθεια από ειδικούς για να μπορέσεις να το ξεπεράσεις.

Η κατάθλιψη σε κάνει να θες να κλείνεσαι σε σένα,να κοιτάς το ταβάνι και να κλαις συνέχεια με το παραμικρό και να μην ξέρεις το γιατί.

¨Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει,αλλά το ρολόι το κρατάμε εμείς¨ είπα σε μια φίλη πρόσφατα,γιατί κάποια στιγμή όσο και αν σε έχει πάρει από κάτω πρέπει να σηκωθείς θες δε θες, να χαρείς τη ζωή.

Γιατί κακά τα ψέματα η ζωή είναι μικρή και 2η δεν υπάρχει.

Αν εσύ δε νιώθεις καλά ή κάποιος δικός σου άνθρωπος μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια και πίστεψέ με θα το ξεπεράσεις!

Πηγή