Οικονομικές ιδέες στολής για Αποκριά!

Οικονομικές ιδέες στολής για Αποκριά!

Η Αποκριά είναι παντα μια διασκεδαστική αφορμή για έξαλλες μετάμφιεσεις για μικρά αλλα και ‘μεγαλα’ παιδιά και σίγουρα αποτελεί ευκαιρια να πειραματιστεί κανεις τόσο ενδυματολογικά όσο και ‘καλλιτεχνικά’ με το μακιγιαζ!

Για όσους δεν διαθέτουν χρόνο να σκεφτούν κάτι δημιουργικό να ντυθούν η απλα δεν ειναι διατεθειμένοι να επενδύσουν χρηματικά σε καποια αμφίεση, η δημιουργία στολής με πράγματα που ήδη διαθέτουν στη γκαρνταρόμπα τους (σε συνδυασμό με λιγο μακιγιαζ,) ειναι η πιο πρακτική λύση.

Ιδού μερικές προτάσεις για στολές και απλές κινήσεις μακιγιαζ για μια ανέξοδη Αποκριά!

Ζωάκι 

Η πιο εύκολη λύση για όσους δεν εχουν διάθεση να βάλουν στολή αλλα θέλουν να συμμετέχουν πιο ‘ήπια’ με τη παρουσία τους σε καποιο αποκριάτικο πάρτι ειναι να βάψουν το προσωπο στρατηγικά με μύτη, μουστάκι η σημάδια, πχ βουλίτσες, ωστε να παραπέμπουν σε καποιο ζωάκι.

Για πανεύκολο χειροποίητο αξεσουαρ μπορείτε να εφαρμόστε σε μια απλή στέκα αυτιά φτιαγμένα απο χαρτόνι με λίγη κολλητική ταινία.

Κούκλα

Το βασικό ειναι να εχετε τα μαλλια σας σε κοτσιδάκια η πλεξούδες-η αν έχετε χρόνο και διάθεση να κανετε μπούκλες σφιχτές χωρις να τις ‘χαλάσετε‘ μετα και να προσθέσετε κορδέλες για κλασικό στυλ πορσελάνινης κούκλας.

Για το μακιγιαζ βάψτε το προσωπο σας με μια ανοιχτοχρωμη απόχρωση μεικαπ και ολοκληρώστε με λευκή πούδρα. Έπειτα επιλέξτε μια ζωηρή απόχρωση ρουζ για τα μάγουλα και εφαρμόστε σε σχήμα κύκλου. Για τα μάτια επιλέξτε έντονες ψεύτικες βλεφαριδες η ζωγραφιστε τις με ενα σταθερο gel liner και τονίστε άνω και κατω βλέφαρα. Στα χειλη επιβάλλεται κόκκινο η ροζ κραγιόν σε σχήμα καρδούλας.

Κλόουν 

Εδω μπορείτε να δημιουργήσετε μια στολή φορώντας τα πιο πολύχρωμα ρούχα σας, ιδανικά επιλέγοντας παντελόνι σε φαρδιά γραμμή και μπλούζα με ρίγες, πουά η περίτεχνα σχέδια για παιχνιδιάρικη αίσθηση.

Το μακιγιαζ στη βάση του θυμίζει αρκετά αυτο της κούκλας (λευκό μεικαπ και στρογγυλά ζωγραφισμένα μάγουλα,) με την διαφορά οτι γυρω απο το στομα ζωγραφίζετε χαμόγελο πλατύ, και αντί για βλεφαριδες ζωγραφιζετε μια γραμμή στα άνω και κατω βλέφαρα ως σημάδια και μπορείτε να παίξετε άφοβα με πολύχρωμες σκιες στα μάτια.

Ισως το μονο στο οποιο θα χρειαστει να επενδύσετε χρηματικα ειναι μια απλη περούκα σε στυλ αφρο/κοντή σγουρή, οπου οι επιλογές ειναι παρα πολλες τοσο χρωματικά οσο και απο αποψη τιμής ωστε να βρείτε το ιδανικό για εσάς.

Μακιγιάζ εποχής | 80’s 

Εκείνη την εποχή το ‘παρδαλο’ μακιγιαζ σε συνδυασμό με αντίστοιχα παρδαλά ρούχα – αλλα και αξεσουάρ, ηταν ιδιαίτερα στη μόδα.

Χάρη στη ρευστότητα σχεδίων, αποχρώσεων και αξεσουάρ που επικρατούσαν η εν λογο δεκαετία αφήνει πολλα περιθώρια προς ερμηνεία και ο καθένας μπορει με λίγη προσπάθεια να καταφέρει μια επιτυχημένη εμφανιση.

Ενα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με φλουο η ιδιαίτερο σκελετό (μπορείτε να βρείτε πάμφθηνα και σε καταστήματα παιχνιδιών, ) σε συνδυασμό με μαλλι ‘τοστιερα’ κρεπαρισμενο με λακ η με γενναία δόση αφρού αμέσως παραπέμπει σε 80’s στυλ. Οσο για το μακιγιαζ.. βάλτε φαντασία και πειραματιστείτε ελεύθερα με ολες τις αποχρωσεις της ίριδας!

Πάνω απ’ολα να περάσετε καλά και να θυμάστε είναι η μόνη γιορτή οπου μπορείτε να τολμήσετε ότι πιο τρελό διαθέτετε στη γκαρνταρόμπα σας και να περάσει σχεδόν..απαρατήρητο μέσα στο πολύχρωμο χάος ευφάνταστων στολών!