Από τον πάτο στην κορυφή: Το φαινόμενο Rowling!

Από τον πάτο στην κορυφή: Το φαινόμενο Rowling!

Είναι εύκολο να βλέπεις πετυχημένους ανθρώπους και να υποθέτεις ότι έχουν αυτά που έχουν γιατί γεννήθηκαν από πλούσιους γονείς, ή ότι πήγαν σε σπουδαία πανεπιστήμια και είχαν πολλές διασυνδέσεις. Και παρόλο που κάποιες φορές αυτό ισχύει , υπάρχουν πολλοί άλλοι πετυχημένοι που δεν είχαν τίποτα από όλα αυτά. Μια τέτοια περίπτωση είναι η γνωστή συγγραφέας του Χάρυ Πότερ (Harry Potter) J.K. Rowling.

Υπήρξε μια εποχή που η διάσημη και πάμπλουτη πλέον συγγραφέας αναφέρονταν στον εαυτόν της ως τη «μεγαλύτερη αποτυχία». Είχε αποτύχει στο γάμο της και ήταν απένταρη και άνεργη. Μόνη της προσπαθούσε να μεγαλώσει το παιδί της στηριζόμενη από χρήματα της κοινωνικής πρόνοιας και έπασχε και από κατάθλιψη.

Πώς τα κατάφερε και μετασχηματίσθηκε σε παγκόσμια επιτυχία; Πώς δημιούργησε μία από της μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών και η ζωή της είναι σημείο έμπνευσης για εκατομμύρια κόσμου; Πώς έφτασε από από τον πάτο στην κορυφή;

Στην ομιλία της προς τους μαθητές του Harvard το 2008, η Rowling είπε ότι αυτός ο πάτος έγινε το στέρεο θεμέλιο για να ξαναχτίσει τη ζωή της. Έχοντας αποτύχει στα πάντα, και μη έχοντας τι άλλο να κάνει, συγκέντρωσε όλη της την ενέργεια στο ένα και μοναδικό πράγμα που πραγματικά ήθελε να κάνει. Την συγγραφή βιβλίων.

Απέδειξε ότι ενώ είναι αδύνατον να ελέγχεις όλες τις συνθήκες της ζωής σου και στο τι συμβαίνει γύρω σου, μπορείς να επιλέξεις να αφιερωθείς με ενέργεια, υπομονή και ενθουσιασμό σε κάτι που σε εμπνέει. Αν τα «δώσεις όλα» όπως λέμε και καθημερινά κάνεις αυτό που πρέπει και είσαι έτοιμος να πληρώσεις το κόστος των επιλογών σου, αργά ή γρήγορα θα πετύχεις.

Προτού σε αποδεχτούν οι άλλοι και αρχίσουν να βλέπουν την αξία σου, θα πρέπει εσύ να αποδεχτείς τον εαυτό σου, να πιστέψεις ότι αξίζεις και μπορείς, και να δοθείς σε αυτό που θέλεις να κάνεις.

Πίστεψέ το και κάνε τα απαραίτητα καθημερινά και κατάλληλα βήματα. Οι ευκαιρίες παρουσιάζονται και πάντοτε ευνοούν τους προετοιμασμένους, αυτούς που ήδη έχουν πληρώσει το τίμημα και έχουν ιδρώσει για να είναι σε θέση να τις εκμεταλλευτούν.

Ευκαιρίες υπάρχουν πάντοτε. Αν εσύ δεν είσαι έτοιμος να τις χρησιμοποιήσεις, τότε κάποιος άλλος θα είναι ο τυχερός.

Πηγή