Πικάντικη τηγανιά για το τραπέζι της Tσικνοπέμπτης!
Posted on
February 3, 2018
in ΦΑΓΗΤΑ
4-5 μερίδες
Υλικά
1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
2 πράσινες πιπεριές κέρατα,κομμένες σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
4 μανιτάρια πoρτομπέλο σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. πελτές τομάτας
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. κέτσαπ
1κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο,μέχρι να πάρει χρώμα απ’όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές,τα μανιτάρια,το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά περίπου.
- Διαλύουμε τον πελτέ σ’ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο,την πάπρικα,αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε,μέχρι το κρέας να τραβήξει τα πολλά υγρά και να γίνει πηχτή η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.