Εσύ βάζεις αντιηλιακή μόνο το καλοκαίρι; Λάθος!

Εσύ βάζεις αντιηλιακή μόνο το καλοκαίρι; Λάθος!

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες επισημαίνουν τη ζωτική ανάγκη της καθημερινής αντιηλιακής προστασίας, από την υπεριώδη ακτινοβολία, όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η καθημερινή χρήση προϊόντων με δείκτη SPF είναι η πιο ουσιαστική κίνηση κατά της πρόωρης γήρανσης. Η αθροιστική δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας, αποτυπώνεται κάποια στιγμή στο δέρμα και τότε δύσκολα ανατρέπεται η βλάβη που έχει προξενήσει. Δυστυχώς, όμως, για τους περισσότερους η αντηλιακή προστασία εξακολουθεί να αποτελεί καλοκαιρινή «συνήθεια».

Οι υπεριώδεις ακτίνες υπάρχουν μόνιμα και είναι εξίσου επικίνδυνες τόσο για τη φωτογήρανση όσο και γιατον καρκίνο του δέρματος!

Η UVA ακτινοβολία ποτέ δεν μας ξεχνά!

Οι υπεριώδεις ακτίνες υπάρχουν χειμώνα – καλοκαίρι, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες, με βροχή ή χιόνι. Σύμφωνα με μελέτες υπολογίζεται πως μέχρι 80% της  υπεριώδους ακτινοβολίας περνάει μέσα από τα σύννεφα. Οι UVA ακτίνες (ageing) είναι αυτές που εισχωρούν βαθύτερα στο χόριο και προκαλούν κυτταρικές αλλοιώσεις και θέτουν σε κίνδυνο το δέρμα μας.

Ο προστατευτικός φραγμός του δέρματος διαταράσσεται!

Στις θερμοκρασίες του χειμώνα το δέρμα ταλαιπωρείται. Παρατηρείται ξηρότητα, αίσθηση τραβήγματος και ερεθισμός. Η έκθεση στις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας διαταράσσει την ισορροπία στο υδρολιπιδικό φιλμ, η παραγωγή λιπιδίων μειώνεται, το σμήγμα δεν αρκεί και η επιδερμίδα αφυδατώνεται, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη στις εξωτερικές συνθήκες. Το εξειδικευμένο αντηλιακό με φίλτρα ευρέος φάσματος είναι το πλέον κατάλληλο προϊόν.

Φωτοευαισθησία από «δραστικά» συστατικά!

Υπάρχουν θεραπείες με δραστικά συστατικά όπως είναι η ρετινόλη, τα οξέα φρούτων, το χημικό πίλινκ κ.α. που μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία..

Η βαθιά απολέπιση, η ανανέωση του κυτταρικού μεταβολισμού και ο αποχρωματισμός της φωτογηρασμένης επιδερμίδας, είναι τα αποτελέσματα που προσφέρουν τα παραπάνω συστατικά. Τα αντηλιακά προϊόντα σε αυτή την περίπτωση είναι η πιο σημαντική ασπίδα προστασίας που μπορούμε να προσφέρουμε καθημερινά στο δέρμα μας.