Ιδέες για να φτιάξετε τα δικά σας έπιπλα από παλέτες

Ιδέες για να φτιάξετε τα δικά σας έπιπλα από παλέτες

Οι ξύλινες παλέτες μεταφοράς αποτελούν μια εύκολη και οικονομική λύση για να κατασκευάσετε μόνοι σας τα έπιπλα στο σπίτι σας. Τα νέα χειροποίητα έπιπλα από παλέτες θα δώσουν στον χώρο σας μια πιο ρουστίκ διάθεση μεταφέροντας στην εξοχή. Επίσης, μπορείτε να τα προσαρμόσετε ακριβώς στις ανάγκες του χώρου σας, διαφέροντας έτσι από τα τυποποιημένα έπιπλα της αγοράς. Όπως έχουμε ξαναπεί, απαραίτητα εργαλεία πριν ξεκινήσετε είναι λίγος χρόνος, καλή διάθεση και μεράκι. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά τις παλέτες στο σπίτι σας.

 

Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια είναι τάση τα χαμηλά κρεβάτια στο υπνοδωμάτιο. Με μερικές παλέτες για βάση αλλά και πλάτη, μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα του υπνοδωματίου σας. Μάλιστα τοποθετώντας εσωτερικά φωτισμό, θα δημιουργείτε κάθε βράδυ την τέλεια ατμόσφαιρα.

Έχετε στο μυαλό σας τον τέλειο καναπέ αλλά κοστίζει ακριβά? Γιατί να μην τον κατασκευάσετε μόνοι σας από παλέτες. Διαλέξτε τις αγαπημένες μαξιλάρες και φτιάξτε μια βάση και πλάτη από παλέτες. Στερεώστε την γερά. Έτοιμος!

Και αφού έχετε έτοιμο τον καναπέ από παλέτες…τι είναι να φτιάξετε και ένα τραπεζάκι ασορτί? Απλά πάρτε δύο παλέτες και καρφώστε τις μεταξύ τους. Μπορείτε να βάλετε τροχούς στην κάτω πλευρά ώστε να είναι περισσότερο πρακτικό. Μια γυάλινη επιφάνεια στο πάνω μέρος θα το κάνει να δείχνει πολύ πιο elegant. Τώρα το τραπεζάκι του σαλονιού σας θα έχει και αποθηκευτικό χώρο.

Ζηλεύτε που στις εκπομπές μαγειρικής έχουν όλοι ένα πάγκο με αρωματικά φυτά αλλά εσείς δεν έχετε που να τα βάλετε; Η παλέτα είναι και πάλι η λύση! Δείτε μια έξυπνη ιδέα για ένα μικρό μποστάνι στο μπαλκόνι σας που θα σας εξοικονομήσει χώρο.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα τα ξύλα από τις παλέτες για να φτιάξετε ότι κατασκευή βάλει ο νου σας. Εδώ βλέπουμε μια υπέροχη κατασκευή που θα αλλάξει τον χώρο της εισόδου του σπιτιού σας. Αλλά και μια ευφάνταστη θήκη για τα κρασιά σας.