Αποκτήστε καλλίγραμμα πόδια με τις καλύτερες ασκήσεις !

Αποκτήστε καλλίγραμμα πόδια με τις καλύτερες ασκήσεις !

Οι ασκήσεις που ακολουθούν έχουν βάση τα καθίσματα, μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για τα πόδια.

Γυμνάζουν τετρακέφαλους, δικέφαλους , γλουτούς, γάμπες και τον κορμό. Είναι πολύ σημαντικό να εκτελείτε σωστά την άσκηση ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός.

Μην ξεχνάτε ότι οι μηροί πρέπει να έρθουν παράλληλα με το πάτωμα σαν να κάθεστε σε μια καρέκλα και τα γόνατα δεν πρέπει να περνούν μπρος από τα δάχτυλα των ποδιών.

Σας προτείνω να εκτελέσετε 12-15 επαναλήψεις και στα δύο πόδια. Αν είστε σε προχωρημένο επίπεδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαράκια στα πόδια σας.

Ξεκινήστε σε όρθια θέση. Φέρτε τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων και κρατήστε τους αγκώνες σας ψηλά. Λυγίστε τα πόδια σας έχοντας τα γόνατα πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών. Έπειτα τεντώστε, ωθώντας το ένα πόδι προς τα πίσω τεντωμένο. Συνεχίστε την άσκηση εναλλάξ.

Ανοίξτε τα πόδια σας να έχετε καλή βάση, με τα δάχτυλα των ποδιών να κοιτάνε προς τα έξω. Κάντε βαθύ κάθισμα, κρατώντας τους αγκώνες σας ψηλά και έπειτα σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών σας με τα χέρια ψηλά, πάνω από το κεφάλι. Επαναλάβετε.

Ξεκινώντας ακριβώς στην ίδια θέση όπως στην άσκηση 2, σηκώνεστε ελαφρώς και τοποθετήστε το ένα σας πόδι πίσω από το άλλο. Επαναλάβετε εναλλάξ.

Ξεκινήστε από θέση καθίσματος με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Σηκώστε το δεξί σας πόδι ψηλά και κάντε μια κάμψη στον κορμό προς τα δεξιά. Σκοπός είναι το γόνατο και ο αγκώνας να ακουμπήσουν. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Ξεκινήστε με τα πόδια σε παράλληλη θέση. Κάντε βαθύ κάθισμα και σηκώστε το δεξί πόδι μπρος ώστε να τεντώσει το γόνατο. Παραμείνετε σε βαθύ κάθισμα και επαναλάβετε με το αριστερό σας πόδι εναλλάξ.

Ξεκινήστε με βαθύ κάθισμα και τα πόδια σας παράλληλα. Έπειτα κάντε ένα άλμα ψηλά και φέρτε τα χέρια πίσω από σώμα σας. Επαναλάβετε.

Το πρόγραμμα ασκήσεων για την τόνωση των ποδιών, θα σας απασχολήσει 10’ με 15’ περίπου και μπορεί να εκτελεστεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Για να δείτε άμεσα αποτελέσματα σας προτείνω να το επαναλάβετε 3 φορές την εβδομάδα.

Είναι ιδανικό και για χορευτές!

Καλή επιτυχία!