5 φυσικά υποκατάστατα της ζάχαρης

5 φυσικά υποκατάστατα της ζάχαρης

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας  5 υγιεινούς τρόπους, ώστε να μειώσετε τη ζάχαρη που χρησιμοποιείτε, ακόμα και να την εξαλείψετε, χωρίς όμως να χάσετε καθόλου από τη γεύση και τη γλυκύτητα που θέλετε να δώσετε.

Γι’ αυτό είτε ψάχνετε υποκατάστατα ζάχαρης για τη μαγειρική σας, είτε για να προσθέσετε στο τσάι σας ή στον καφέ σας, αυτά είναι τα 5 καλύτερα φυσικά γλυκαντικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • Μέλι: Το καλύτερο φυσικό γλυκαντικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία σε μορφή πρωτεϊνών, μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών.
  • Στέβια: Ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες που προέρχεται από το ομώνυμο φυτό με καταγωγή τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε σε γλυκό, είτε σε ρόφημα προσέχοντας τη ποσότητα, διότι είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.
  • Ζάχαρη Καρύδας: Με πολύ χαμηλό γλυκαιμικό  δείκτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο απέναντι στην παχυσαρκία και στον διαβήτη. Επίσης, αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου.
  • Σιρόπι σφενδάμου: Με πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες δρα κατά του καρκίνου, διαφόρων τύπων διαβήτη και βακτηριολογικών λοιμώξεων. Εντάσσοντας το στη διατροφή σας, αντί της ζάχαρης  θα λάβετε τις περίπου 54 ευεργετικές ουσίες που περιέχει.
  • Μελάσα: Πλούσια πηγή σιδήρου και ισχυρό αντιοξειδωτικό  η μελάσα αποτελεί μια κορυφαία επιλογή αντί της ζάχαρης με πολλά θρεπτικά στοιχεία ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στα καταστήματα μας, θα βρείτε όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα μαζί με τις πολύτιμες συμβουλές μας.