12+1 λόγοι για να λατρέψεις το πράσινο τσάι

12+1 λόγοι για να λατρέψεις το πράσινο τσάι

 

Το πράσινο τσάι έχει κλέψει τις καρδιές μας τα τελευταία χρόνια γιατί έχουμε μάθει πόσο σημαντικό είναι για την αντιοξείδωση του οργανισμού μας και πόσο θαυματουργό είναι για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Τα οφέλη του όμως δεν σταματούν εκεί.
1. Οι αντιοξειδωτικές ικανότητες του πράσινου τσαγιού ενισχύουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο.
2. Έχει την ικανότητα να κατεβάζει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα μας προστατεύοντας μας άμεσα από καρδιαγγειακές νόσους και από εγκεφαλικά επεισόδια.

3. Έχει πολυφαινόλες που αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες, αυτό μετατρέπει το πράσινο τσάι στην τέλεια ασπίδα μας στην αντιγήρανση
4. Ότι βοηθάει στην καταπολέμιση των ελευθέρων ριζών βοηθάει άμεσα και στην βελτίωση της επιδερμίδας μας βελτιώνοντας την όψη της
5. Όπως αναφέρεται συνεχώς το πράσινο τσάι είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην απώλεια κιλών καθώς ενισχύει τον μεταβολισμό και μπορούμε να κάψουμε έως και 70 θερμίδες παραπάνω την ημέρα. Επιπλέον το πράσινο τσάι εμποδίζει την παχυσαρκία, σταματώντας την κίνηση της γλυκόζης στα λιπαρά κύτταρα.
6. Το γεγονός πως το πράσινο τσάι βελτιώνει τον μεταβολισμό των λιπιδίων και της γλυκόζης, εμποδίζει την απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος, και εξισορροπεί την μεταβολική συχνότητα.
7. Βοηθάει στην καλή υγεία των αρθρώσεων και των οστών καθώς προστατεύει τις αρθρώσεις μπλοκάροντας το ένζυμο που τις καταστρέφει και η υψηλή περιεκτικότητα του σε φθόριο βοηθάει τα οστά να διατηρούνται δυνατά.
8. Βοηθάει σε νευροεκφυλιστικές νόσους όπως Alzheimer και Parkinson καθώς τονώνει την μνήμη και προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες
9. Το πράσινο τσάι αποτρέπει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει την αρτηριακή πίεση καταστέλλοντας την αγγειοτασίνη, που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση
10. Οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση καθώς και τις τοξίνες που παράγονταιαπό αυτά τα βακτήρια.
11. Οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο πράσινο τσάι τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δυναμώνοντας την υγεία σας και αντιμετωπίζοντας τις λοιμώξεις. Στην ασπίδα κατά των λοιμώξεων του πράσινου τσαγιού συγκαταλέγονται καταστάσεις όπως το κρυολόγημα, ασθένειες του ήπατος, το άσθμα, ο έρπης , ο HIV , μολύνσεις των αυτιών καθώς και βοηθάει και στις αλλεργίες.
12. Το πράσινο τσάι καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς που προκαλούν πολλές ασθένειες των δοντιών. Επίσης ελαττώνει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία.
13. Η L-θεανίνη , που είναι ένα αμινοξύ του πράσινου τσαγιού, βοηθάει στην μείωση του στρες και της ανησυχίας.
Δεν είναι αρκετά τα παραπάνω για να εντάξουμε 2 κούπες καθημερινά στο πρόγραμμα μας!