Ιδέες για φανταστικά χειροποίητα κηροπήγια!

Ιδέες για φανταστικά χειροποίητα κηροπήγια!

Φτιάξε μόνος σου εύκολα και γρήγορα και πάνω από όλα οικονομικά τέλεια διακοσμητικά κηροπήγια που θα μεταμορφώσουν την ατμόσφαιρα του χώρου σου!

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και η κρύα βροχερή ατμόσφαιρα έξω, έρχεται σε αντίθεση με τη ζεστή χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα του σπιτιού. Απαραίτητο στοιχείο για να μετατρέψετε τον χώρο σας σε μια χαλαρή, ζεστή και ρομαντική φωλιά είναι τα κεριά. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας αρωματικά κεριά και δώστε στον χώρο σας μια zen αίσθηση. Προτιμήστε να είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά και να περιέχουν πιστοποιημένα καθαρά αιθέρια έλαια. Τα κεριά είναι ένας ωραίος τρόπος να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε συνδυασμό με τα κατάλληλα κηροπήγια. Παρακάτω σας προτείνουμε εύκολες και οικονομικές λύσεις για να φτιάξετε τα δικά σας κηροπήγια.

‘Φούσκωσε- κόλα- σπάσε’

Διαλέξτε από τι υλικό θέλετε να είναι το κηροπήγιο σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγκο, φύλλα, δαντέλα ακόμα και παλιό σεμεδάκι. Πάρτε ένα μπαλόνι και φουσκώστε το στο μέγεθος που θέλετε να είναι το κηροπήγιο. Έπειτα τυλίξτε το μπαλόνι με το υλικό που διαλέξατε και με ένα πινέλο απλώστε από πάνω του μια καλή ποσότητα κόλας. Μην φοβάστε, όταν αυτό στεγνώσει θα γίνει διαφανές. Επιλέξτε πόσο πυκνά ή αραιά θέλετε να περνάει το φως και ανάλογα κολλήστε μια ή περισσότερες στρώσεις. Κρεμάστε το μπαλόνι με ένα σπάγκο από κάπου. Όταν αυτό στεγνώσει και σταθεροποιηθεί σπάστε με μια καρφίτσα το μπαλόνι. Βάλτε μέσα το αγαπημένο σας κερί και θα έχετε ένα ειδυλλιακό κηροπήγιο που θα φωτίζει δημιουργώντας ένα pattern στον χώρο.

‘Τύλιξε’

Ο πιο εύκολος τρόπος να έχεις ένα τέλειο κηροπήγιο σε 5’ λεπτά είναι ο ‘τυλιχτός’. Μπορείς να τυλίξεις απευθείας το κερί ή ένα ποτήρι ως θήκη για το κερί ώστε να χρησιμοποιήσεις το κηροπήγιo και για άλλα κεριά όταν σου τελειώσει αυτό. Απλά πάρε ένα σπάγκο ή μια κορδέλα και στερέωσε μερικά στικ κανέλας γύρω από το κερί. Διαφορετικά κόλλησε τα γύρω από ένα ποτήρι και φρόντισε να καλυφθεί όλο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας αντί για κανέλα, μικρά κλαδάκια ή δαντέλα ή λινάτσα σε συνδυασμό με κορδέλες και σπάγκο.

‘Βάλτο σε βάζο’

Παλιά βάζα από μαρμελάδες και σάλτσες, μην τα πετάξετε αλλά κάντε τα κηροπήγια. Πώς να τα κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακά; Να μερικές ιδέες: Μπορείτε να κολλήσετε πάνω τους αποξηραμένα φύλλα χρησιμοποιώντας μια ατλακόλ. Ακόμα μπορείτε με την ίδια τεχνική να βάλετε χρυσόσκονη. Θα δώσει μια πιο γκλαμ νότα στον χώρο σας. Διαφορετικά μπορείτε να κόψετε ένα χαρτόνι στο σχήμα της επιλογής σας. Να το στερεώσετε στην θέση που θέλετε στο βάζο και να βάψετε από πάνω με το χρώμα που ταιριάζει στον χώρο σας. Μετά αφαιρέστε το χαρτόνι ώστε να φωτίζει στο σχήμα του.