Συνεχίστε τις Γιορτές ανταλάσσοντας πνευματικά δώρα!

Συνεχίστε τις Γιορτές ανταλάσσοντας πνευματικά δώρα!

Η γιορτή των Φώτων είναι μια εποχή που συνδέεται άμεσα με τη ψυχή, το πνεύμα τη φώτιση και την καλή ενέργεια.

Η ατμόσφαιρα στο έθιμο του Αγιασμού των υδάτων είναι κατανυκτική και η ανάγκη για αγάπη, προσφορά, κάθαρση και πνευματική επιφοίτηση αγγίζει ακόμα και τους πιο σκληρούς.

Κάθε τέτοια μέρα συνηθίζω να δίνω τα «πνευματικά δώρα» όπως τα αποκαλώ.

Τα δώρα αυτά διαφέρουν πολύ από τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γι αυτό και οφείλουν να είναι ξεχωριστά.

Επιθυμώ να κάνω δώρα που έχουν πνευματική σύνδεση με αυτά που αγαπώ και που θα δείξουν πως πραγματικά φροντίζω και στηρίζω το φωτεινό δρόμο στη ζωή.

Κυρίως τα δώρα που διαλέγω, είναι δώρα που θα δώσουν το έναυσμα στους αγαπημένους μου να κάνουν ένα βήμα προς μια πιο χαρούμενη πιο φωτεινή και εσωτερική ζωή!

Λέω εσωτερική γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η χαρά ξεκινάει από το μέσα μας.

Σίγουρα πολύ μικρό κομμάτι της κοινωνίας αλλά ακόμα και του κύκλου μου ακολουθεί το μονοπάτι της αγάπης ή πιστεύει π.χ στις ενεργειακές θεραπείες στους κρυστάλλους, στα θυμιάματα και σε όλα αυτά τα ‘περίεργα’ (όπως μου λένε, που πιστεύω εγώ).

Ωστόσο εδώ είναι το ενδιαφέρον της υπόθεσης και το ετήσιο διασκεδαστικό μου στοίχημα.

Πως δηλαδή θα βρω τα δώρα εκείνα που θα κάνουν τους αγαπημένους μου να νιώσουν πως τους αγαπώ, τους βλέπω, τους ακούω, τους στηρίζω.

Η μεγάλη ανταμοιβή σε αυτό το νοιάξιμο είναι πως τελικά κάθε φορά που δίνω, παρατηρώ πως η αγάπη ανοίγει τις κλειστές πόρτες της πνευματικότητας και της ομορφιάς που όλοι κρύβουμε μέσα μας ως πολύτιμο προσωπικό θησαυρό.

Κάθε τέτοιο δώρο λοιπόν είναι ικανό να υποστηρίξει και να ενισχύσει την προσωπική αλλά και τη συλλογική πορεία προς τη χαρά, τη φώτιση και τη πνευματικότητα.

Στις παρακάτω γραμμές θα βρείτε μια λίστα με τα κορυφαία «πνευματικά δώρα» όπως τα έχω ονομάσει.

Λάβετε υπόψη σας ότι ο κάθε ένας έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαφορετικές ανάγκες και ενδιαφέροντα. Δώστε λοιπόν τον απαραίτητο χρόνο για να κάνετε την σωστή επιλογή.

Συνιστώ να χρησιμοποιείτε πάντα τη διαίσθησή και το ένστικτό σας για κάθε ένα δώρο ξεχωριστά.

Πριν αγοράσετε ή διαλέξετε κάτι για ένα άτομο, ίσως ακόμη να χρειαστεί να τοποθετήσετε το ένα χέρι σας πάνω στο αντικείμενο και το άλλο χέρι στην καρδιά σας.

Συγκεντρωθείτε και νιώστε αν αυτό το αντικείμενο είναι το ιδανικό για αυτό το άτομο αυτή τη στιγμή της ζωής του.

Η καρδιά σας ξέρει κι αν δεν είναι το σωστό, πολύ σύντομα χρησιμοποιώντας αυτή τη τεχνική θα εμφανιστεί μπροστά σας το ιδανικό δώρο!.

1.Δωρίστε ένα μικρό πνευματικό τελετουργικό.

Μερικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν ετοιμάζουμε   το πρωινό, το καφέ, ή ένα φλιτζάνι τσάι, κάνουμε ένα μικρό τελετουργικό. Η διαδικασία αυτή μας αναγκάζει χωρίς να το συνειδητοποιούμε να κάνουμε ένα μικρό διαλογισμό. Για αυτά τα λίγα λεπτά κάνουμε παύση και ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας. Όταν θα δώσετε ένα τέτοιο δώρο, καλό είναι να περιλαμβάνει ένα σημείωμα με ένα μικρό μάντρα ή μια μικρή προσευχή (ανάλογα με τα πιστεύω του παραλήπτη). Ακόμα όμως και ένα σημείωμα ή μια ευχή ή λόγια αγάπης, είναι αρκετά για να δώσουν πνευματικότητα στο ξεκίνημα της μέρας ή σε ένα διάλλειμα.  Είναι ένα τέλειο δώρο για τον Φώτη ή τη Φωτεινή, για τους μαθητές, τους δασκάλους, όλους όσους ασχολούνται με πνευματική εργασία αλλά και όλους όσους αγαπάτε πολύ!.

2.Χαρίστε μια πνευματική εμπειρία

Η εικοσαετής ατομική πρακτική μου στο διαλογισμό με έχει πείσει πως κάνοντας δώρο ένα μάθημα διαλογισμού μπορεί να είναι μια απίστευτη εμπειρία  και το έναυσμα για μια καλύτερη ζωή. Το να δώσετε ένα δώρο επικεντρωμένο σε κάτι τόσο ξεκάθαρα πνευματικό,  είναι μια όμορφη χειρονομία που δείχνει ότι στηρίζετε την επέκταση, την ανάπτυξή του ατόμου  και το ενθαρρύνετε να έρθει πιο κοντά στη χαρά και το φως της δικής του ζωής. Συνήθως τα δώρα αυτά ως εκ θαύματος έρχονται πάντα στο πρόσωπο που επιλέγουμε, τη κατάλληλη στιγμή, τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο. Ίσως να αποδειχθεί η πιο χρήσιμη εμπειρία της ζωή τους.

3.Χαρίστε την ενέργεια και το φως των κρυστάλλων και των πολύτιμων λίθων.

Μια διαδικασία που με κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενη δημιουργική και με συντονίζει ενεργειακά με αυτούς που αγαπώ είναι να αναζητώ το κατάλληλο κρύσταλλο ή τον τέλειο λίθο. Θυμάμαι τον εαυτό μου σαν σε όνειρο σε πολύ μικρή ηλικία να χαρίζει πέτρες από την παραλία, φαγωμένα γυαλάκια ή κοσμήματα της μαμάς. Η αίσθηση της σύνδεσης ήταν απίστευτα δυνατή και παραμένει έως και σήμερα. Υπάρχουν τόσα  πολλά και  όμορφα πετράδια τα βρίσκονται παντού και οι περισσότεροι άνθρωποι τα δέχονται με μεγάλη χαρά! Πάντα χρησιμοποιώ τη διαίσθησή μου για να διαλέξω πρώτα το κρύσταλλο και στη συνέχεια να δω το νόημά του. Εάν, ωστόσο, θέλετε κάτι για έναν συγκεκριμένο σκοπό , τότε αναζητήστε πάντα τα κρύσταλλα που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή την ανάγκη. Στη συνέχεια μπορείτε να γράψετε μια όμορφη κάρτα με το όνομα του κρυστάλλου, τις ιδιότητές του, πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και γιατί το επιλέξατε γι ‘αυτούς.

Συνίζω να στέλνω Ρέκι στην πέτρα ή στο κρύσταλλο, και να λέω μια μικρή προσευχή γι ‘αυτούς με την ελπίδα πως θα τους βοηθήσει όπως αυτοί χρειάζονται στη ζωή τους. Εσείς μπορείτε απλά να κάνετε μια ευχή κρατώντας τη πέτρα ή μια προσευχή που πιστεύετε ότι θα είναι για το καλό τους.

4.Τέλος διαλέξτε ένα «πνευματικό spa» και δώστε το απλόχερα.

Πως ορίζεται λοιπόν η έκφραση «πνευματικό spa». Πνευματικό spa είναι οποιαδήποτε εμπειρία που εξισορροπεί, χαλαρώνει, φροντίζει το νου και τη ψυχή. Ότι προάγει το πνεύμα ή το βοηθάει να απελευθερωθεί. «Πνευματικό spa είναι κάθε εμπειρία που ξεκινά από το σώμα τον νου ή τη ψυχή και βοηθάει το άτομο να διευρύνει τους ενεργειακούς και πνευματικούς του ορίζοντες. Θα μπορούσε να είναι ένα εργαστήριο αυτο-ανάπτυξης , μια παράσταση, ένα βιβλίο μια συναυλία  ή μια συνάντηση με έναν πνευματικό με έναν ψυχολόγο έναν  αστρολόγο ή  αριθμολόγο.

Λατρεύω επίσης την ιδέα μιας συνεδρίας διατροφής για δίαιτα, φροντίδα της υγείας ή αλλαγή σε χορτοφαγικό διαιτολόγιο. Κάθε φορά που αλλάζετε προς το καλύτερο το τρόπο της διατροφής σας, αλλάζετε τις εντολές των κυττάρων σας, βελτιώνεται τις λειτουργίες του εγκεφάλου σας και καθαρίζετε το αιθερικό σας σώμα. «Ένα πνευματικό spa» δε θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα από μια επίσκεψη σε ένα spa για το σώμα, μια συνεδρία ρεφλεξολογίας ή μια συνεδρία προσωπορεφλεξολογίας και βελονισμού. Οι επιλογές σε αυτό το κομμάτι είναι άπειρες και πολύ ενδιαφέρουσες.

Ας γίνει λοιπόν ο Αγιασμός των υδάτων, η αφορμή για τον αγιασμό της ψυχής.!!

Ας αφήσουμε να φωτίσει η καρδιά και ας δώσουμε νόημα στη ζωή μας με μικρές πράξεις αγάπης και ευγνωμοσύνης.!!