Τι μου δίδαξε το 2017

Τι μου δίδαξε το 2017

Λένε πως η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της, πως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και πως όσο μεγαλώνεις παλεύεις για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες που θα σου προκύπτουν.

Όταν ήμουν μικρή η φιλόλογος που ερχόταν στο σπίτι με μάθαινε πως η ζωή δεν είναι εύκολη και πως όλα δεν είναι ρόδινα και με προετοίμαζε για τον μεγάλο στίβο όπως έλεγε και εκείνη.

Η μαμά μου πάλι ήθελε να στέκομαι στα πόδια μου και να αντιμετωπίζω μόνη μου τα πάντα και με συμβούλευε πως η ζωή είναι σαν τα μαθηματικά.

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχεις και το μυαλό για να το λύσεις.

Με τα μαθηματικά ποτέ δε τα πήγαινα καλά και αν έμαθα κάτι σωστά ήταν “η απλή μέθοδος των τριών”.

Πριν 6 χρόνια ήρθα αντιμέτωπη με τον πιο επώδυνο χωρισμό μου,όμως ποτέ δε περίμενα πως το 2017 θα ήταν η χειρότερη χρονιά για εμένα.

Για ένα χρόνο τρέχουμε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μη έχοντας μια σωστή διάγνωση και φαρμακευτική αγωγή, κουβαλώντας έναν σταυρό και δε γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει.

Όμως φιλοσόφησα περισσότερο τη ζωή, ωρίμασα παραπάνω και ήρθα αντιμέτωπη με τις χειρότερες φοβίες μου : να βλέπω τον μπαμπά μου άρρωστο και εγώ να είμαι ανήμπορη στο να τον κάνω καλά.

Τι με δίδαξε όμως το 2017 ;

  • Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε και για αυτό πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε μας στιγμή σαν να είναι τελευταία
  • Να μην στεναχωριόμαστε για ανούσια πράγματα
  • Να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που πραγματικά μας αγαπάνε και κυρίως να είμαστε δίπλα στους γονείς μας,γιατί δεν θα είναι για πάντα μαζί μας
  • Η ζωή δεν είναι μόνο έρωτες, μπουζούκια και club. Η ζωή είναι και αρρώστιες,νοσοκομεία και αγωνία για τον άνθρωπό σου
  • Η ζωή δε θέλει κόπο,αλλά τρόπο. Προσπαθείτε να λύνεται εύκολα τα προβλήματά σας και να τα αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία και με χιούμορ
  • Ανακάλυψα ποιοι είναι οι πραγματικοί μου φίλοι. Γιατί στα γλέντια και στα εύκολα όλοι φίλοι είναι,στα δύσκολα φεύγουν
  • Έμαθα όση ιατρική δεν ήξερα,γνώρισα ασθένειες που δεν πίστευα ότι υπάρχουν.
  • Γύρισα όλα τα νοσοκομεία και είδα τον πόνο των ανθρώπων και τους χαμογελούσα για να τους κάνω να νιώσουν λίγο καλύτερα.
  • Έγινα πιο ψυχρή,κλείδωσα όλα τα συναισθήματά μου μέσα μου και προσπάθησα να αντιμετωπίσω τα προβλήματα

Επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή, σας εύχομαι το 2018 να σας βρει με τους δικούς σας αγαπημένους και ότι σας στέρησε το 2017 να σας το φέρει η νέα χρονιά.

Χρόνια Πολλά,

Καλή Χρονιά με Υγεία-Αγάπη-και με πολλά πολλά Χαμόγελα