Αποχαιρετώντας το 2017

Αποχαιρετώντας το 2017

Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο μαγικές και χαρούμενες γιορτές, ωστόσο πολλές φορές αρκετοί άνθρωποι νιώθουν να κατακλύζονται από τη γνωστή μελαγχολία των Χριστουγέννων.

Πέρα από τα δώρα, τα πάρτι και φυσικά τα μελομακάρονα τα Χριστούγεννα έχουν ένα βαθύ συμβολικό νόημα καθώς συμβολίζουν το κλείσιμο ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου.

Και φυσικά αυτό πέρα από τη χαρά και τον ενθουσιασμό για το καινούργιο περιλαμβάνει και άλλα συναισθήματα όπως λύπη, φόβο, άγχος.

Έτσι λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα ίσως αφήσουμε λίγο χώρο να αποχαιρετήσουμε ουσιαστικά τα παλιά και να κάνουμε έναν επικοδομητικό απολογισμό αποδεχόμενοι φυσικά ακόμα και τα δύσκολα συναισθήματα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με μια πολύ ωραία άσκηση!

Θα χρειαστείς 3 χαρτάκια! Σε μια στιγμή πιο χαλαρή αφέσου να πάρεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου (15 λεπτά αρκούν). Σε αυτό το χρόνο προσπάθησε να κάνεις μια μικρή ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε.

Σκέψου τι δύσκολο σου συνέβη αυτή τη χρονιά, πως το αντιμετώπισες και ύστερα σκέψου τι έμαθες – τι θετικό αποκομίσεις από αυτήν την εμπειρία ή εμπειρίες.

Πως σε βοήθησαν σαν άνθρωπο, πως συνέβαλλαν στην εξέλιξη σου. Ακόμα και αν σου φαίνεται δύσκολο αποκλείεται να μη βρεις κάτι θετικό!

Ύστερα στο ένα χαρτάκι γράψε τι θα ήθελες να αφήσεις πίσω σου από αυτήν την χρονιά και στο άλλο χαρτάκι τι θα ήθελες να κρατήσεις από αυτήν την χρονιά.

Το πρώτο χαρτάκι μπορείς να επιλέξεις να το κάνεις ότι θέλεις να το σκίσεις, να το πετάξεις ακόμα και να το κάψεις!

Στο τρίτο χαρτάκι που έμεινε σκέψου καλά και γράψε τι θα ήθελες να σου φέρει ο νέος χρόνος και επέτρεψε στον εαυτό σου να γράψει ότι ποθεί η ψυχή σου χωρίς να το κρίνεις! Αυτό το χαρτάκι φύλαξέ το καλά και στο μυαλό σου και στα πράγματα σου!

Και του χρόνου τέτοια εποχή όταν το ξαναδείς θα εκπλαγείς από το πόσο μαγικά θα έχεις εκπληρώσει τις επιθυμίες σου!!

Καλή Χρονιά!!