Οικονομική διακόσμηση για το ρεβεγιόν σας

Οικονομική διακόσμηση για το ρεβεγιόν σας

Λίγες μόλις ημέρες μάς χωρίζουν από την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου και τα περισσότερα σπίτια έχουν «φορέσει» τα γιορτινά τους. Για όσους από εσάς σχεδιάζετε να καλέσετε φίλους για να γιορτάσετε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, αλλά και για όσους αποφασίσετε να μείνετε με την οικογένειά σας, η διακοσμήτρια, Αλεξάνδρα Κοντούλη, δίνει πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εντυπωσιάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πλημμυρίστε το σπίτι σας με σαγηνευτικές μυρωδιές

Κανέλα, πορτοκάλι, γαρύφαλλο, γλυκάνισος! Εκτός από την πολύ όμορφη μυρωδιά τους, τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία διακόσμησης του τραπεζιού σας. Απλώστε στο τραπέζι σας αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού ή ακόμα και ολόκληρα πορτοκάλια στα οποία θα έχετε καρφώσει μυρωδάτα γαρυφαλλάκια. Φτιάξτε ματσάκια από ξύλα κανέλας, δέστε τα με όμορφες κορδελίτσες και αφήστε ένα ματσάκι μπροστά από κάθε πιάτο.

Τοποθετήστε ένα μεγάλο βάζο στη μέση του τραπεζιού

Για το κέντρο του τραπεζιού θα χρειαστείτε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο και μερικά στολίδια (κατά προτίμηση ίδιου χρώματος). Βάλτε τα στολίδια μέσα στο γυάλινο βάζο και τοποθετήστε το στο τραπέζι. Για περισσότερη λάμψη τυλίξτε στη βάση του βάζου μια σειρά από λαμπάκια λευκού χρώματος – προσπαθήστε να βρείτε εκείνα που δουλεύουν με μπαταρία για να μην έχετε καλώδια στο τραπέζι σας.

Φτιάξτε λαχταριστά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια είναι μια ασυνήθιστη αλλά ταυτόχρονα εξαιρετική ιδέα για να διακοσμήσετε το κέντρο του τραπεζιού τις γιορτινές μέρες. Θεωρώ πως είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στολισμούς για το τραπέζι γιατί όχι μόνο προσφέρει σπιτική ζεστασιά αλλά είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Για τη διακόσμηση του τραπεζιού με τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, χρησιμοποιήστε ένα χάρτινο ράνερ (λαδόκολλα) και μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Δημιουργήστε μία σύνθεση από πορτοκάλια

Σκεφτήκατε ποτέ ότι τα πορτοκάλια εκτός από τις βιταμίνες μπορούν να μας προσφέρουν ένα υπέροχο ντεκόρ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Επιλέξτε γυάλινες βάσεις σε διάφορα μεγέθη και χρώματα ή γυάλινες μπωλιέρες και δημιουργήστε μια σύνθεση από πορτοκάλια, προσθέτοντας κουκουνάρια, ξηρούς καρπούς ή φρέσκα λουλούδια. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε ένα στεφάνι με αποξηραμένα πορτοκάλια και άλλα φρούτα και να το στολίσετε πάνω από το τζάκι ή στη πόρτα της τραπεζαρίας.

Μετατρέψτε μερικά μπουκάλια σε κηροπήγια

Η ιδέα του συγκεκριμένου στολισμού είναι σχετικά ανέξοδη και εύκολη, αφού το μόνο που θα χρειαστούμε είναι να συλλέξουμε μπουκάλια σε διάφορα μεγέθη και κεριά κηροπηγίου. Αν στολίσετε χρωματιστά σερβίτσια στο τραπέζι, είναι προτιμότερο τα μπουκάλια να είναι διάφανα και τα κεριά λευκού χρώματος. Διαφορετικά μπορείτε να στολίσετε χρωματιστά μπουκάλια και κεριά, αρκεί κάποιο από τα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε στο τραπέζι, να έχει το ίδιο χρώμα με τα μπουκάλια.

Φτιάξτε γιορτινά στολίδια από παλιές λάμπες

Ανακυκλώστε τις παλιές καμένες λάμπες φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια με λάμψη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη κόλλα και glitter σε διάφορα χρώματα. Οι ιδέες για να τις χρησιμοποιήσετε μετά την κατασκευή τους είναι πολλές. Μπορείτε να τις κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, να φτιάξετε γιρλάντες με πολύχρωμους λαμπτήρες, να τις τοποθετήσετε σε πιατέλες με κεριά ή να γεμίσετε γυάλες σε διάφορα μεγέθη. Επίσης, μια όμορφη ιδέα για τη διακόσμηση του τραπεζιού είναι να δέσετε πάνω στη glitter λάμπα μια καρτούλα με το όνομα του καλεσμένου.

ΠΗΓΗ: www.metrogreece.gr