Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μέχρι την τελευταία μέρα

Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μέχρι την τελευταία μέρα

Αρκετοί από εσάς έχετε επιλέξει για τις γιορτές να στολίσετε ένα αληθινό έλατο, απολαμβάνοντας μαζί με τον πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο στολισμό και τη φυσική του μυρωδιά. Το πρόβλημα ωστόσο, με αυτή την πρακτική είναι ότι τα φυσικά δέντρα ξεραίνονται με τη ζέστη του σπιτιού και μέχρι την Πρωτοχρονιά έχουν χάσει την αίγλη τους. Πώς μπορείτε λοιπόν, να το αποτρέψετε αυτό;

Προκειμένου να διατηρήσετε φρέσκα και όμορφα τα φυσικά έλατα σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, υπάρχουν ορισμένα αποτελεσματικά tips που εγγυώνται ότι το δέντρο σας θα παραμείνει πράσινο για περισσότερο καιρό.

– Τα φυσικά δέντρα συνήθως συνοδεύονται με ειδική βάση για νερό, προκειμένου να διατηρηθούν. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει βάση, χρήσιμο είναι να ψεκάζετε τα κλαδιά του με νερό.

– Ενα κανονικό δέντρο απορροφά περίπου 1 λίτρο νερού για κάθε 3 εκατοστά της διαμέτρου του, ωστόσο χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε στο σπίτι μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του μείγματος στη βάση του δέντρου, ή στο ψεκαστήρι μας, διατηρώντας το φρέσκο και δροσερό για περισσότερο καιρό.

Πώς θα επιλέξετε όμως, τα σωστά υλικά; Εδώ θα χρειαστεί ένα μικρό πείραμα. Κόψτε 5 μικρά κλαδιά από το ίδιο δέντρο που έχετε αγοράσει και αφού ξύσετε λίγο τις άκρες τους, τα τοποθετείτε σε 5 διαφορετικά βαζάκια.

Το πρώτο βάζο θα έχει καθαρό νερό βρύσης, το δεύτερο 1/4 νερό και μισό φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού, το τρίτο 1/4 νερού και μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι, το τέταρτο 1/4 νερό και μία κουταλιά της σούπας λευκαντικό και το 5ο θα έχει όλα τα παραπάνω -δηλαδή 1/4 νερό, μισό φλυτζάνι σιρόπι καλαμποκιού, μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και μία κουταλιά λευκαντικό (προσοχή: είναι σημαντικό να ανακατέψετε πρώτα καλά το νερό με το σιρόπι και το ξύδι πριν βάλετε το λευκαντικό).

Στη συνέχεια τοποθετήστε τα 5 κλαδιά ένα σε κάθε βάζο και παρατηρήστε τα για μία εβδομάδα προκειμένου να δείτε ποιο κλαδί διατηρείται για περισσότερο καιρό ζωντανό και φρέσκο, ώστε να επιλέξετε το αντίστοιχο μείγμα για τη βάση του δέντρου σας.

Συμβουλές από το iefimerida.gr