Το dress code της επιτυχίας!

Το dress code της επιτυχίας!

Η πρώτη εικόνα είναι πολύ σημαντική! Αρκούν 30 δευτερόλεπτα για να αποφανθούν οι γύρω μας για μας. Μάθετε όλα τα μυστικά για το καθημερινό, το επιχειρηματικό και το απόλυτα δυναμικό στιλ, που συμβάλει στην επαγγελματική σας επιτυχία.

Κατ’ αρχήν να θυμάστε ότι όταν  αρέσουμε στον εαυτό μας αισθανόμαστε όμορφα και αυτό οι άλλοι το εισπράττουν. «Προσοχή όμως! Η εικόνα μας πρέπει να είναι συμβατή με το περιβάλλον και την εικόνα που θέλουμε να “περάσουμε”, με σκοπό να μην δώσουμε λανθασμένα μηνύματα. Χρησιμοποιείστε την εικόνα σας ως παράγοντα διαφύλαξης της καριέρας σας», μας εξηγεί η Άντζελα Λεμπέση, Σύμβουλος Επιχειρηματικού και Διπλωματικού Πρωτοκόλλου.

Εσείς είστε το «μήνυμα»!

Τα ρούχα είναι το πρώτο πράγμα που οι άλλοι παρατηρούν σε μας και από τα οποία μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για τον τρόπο ζωής μας, για τον χαρακτήρα μας, για την οικονομική μας κατάσταση, ακόμα και για την δουλειά που κάνουμε, για τον μισθό που παίρνουμε και για το αν είμαστε επιτυχημένοι ή όχι. Οπότε, χρειάζεται πολλή προσοχή για να μην δημιουργήσουμε με τα ρούχα μας τις λάθος εντυπώσεις. Συνηθίζουμε να λέμε: «Τα ρούχα σου μιλούν τόσο δυνατά που δεν ακούω καν τι λες»!

Λάθος αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ μπορούν να τονίσουν, να βελτιώσουν την εμφάνισή σας ή να την χειροτερεύσουν. Και θυμηθείτε: Όσο πιο λιτά, τόσο καλύτερα. Τα απολύτως απαραίτητα είναι το ρολόι του χεριού μας, η βέρα μας με κάποιο δαχτυλίδι και τα γυαλιά οράσεως αν χρησιμοποιούμε. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται έξτρα. Το ρολόι πρέπει να ταιριάζει με την βέρα ή το δαχτυλίδι. Τα γυαλιά οράσεως, ανάλογα με το σχήμα του πρόσωπου να είναι απλά, όχι κραυγαλέα. Έμφαση πρέπει να δίνουμε στην τσάντα μας και στα παπούτσια μας. Μιας καλής ποιότητας τσάντα η ένας χαρτοφύλακας είναι κάτι που θα συμπληρώσει την επαγγελματική μας εικόνα.

Τα πιο συχνά λάθη στο ντύσιμο

# Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. (Ένα ζευγάρι παπούτσια πάνω από 7 εκατοστά θεωρείται ψηλοτάκουνο).

# Τα προκλητικά στενά ρούχα, τα στράπλες και τα ρούχα με λεπτό τιραντάκι που αφήνουν το εσώρουχο να φαίνεται.

# Τα τατουάζ που φαίνονται. (Οι εταιρείες στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν πρωτόκολλο ένδυσης, απαγορεύουν οποιοδήποτε τατουάζ είναι εμφανές).

# Σωματική διάτρηση, το γνωστό body piercing. Επιτρέπεται μόνο στ’ αυτιά με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια τρυπητά -όχι τεράστιοι κρίκοι.

# Τα διχτυωτά καλσόν, τα γυμνά πόδια ( χωρίς καλσόν ) και τα διαφανή υφάσματα.

# Τα πολύ μακριά νύχια. Τα νύχια μας πρέπει να είναι κοντά και περιποιημένα, επιλέγουμε το χρώμα του μανώ μας ανάλογα με την απάχρωση του δέρματός μας. Θυμηθείτε οτι τα χέρια μας λένε πολλά για μας. «Δείξε μου τα χέρια σου, να σου πω την ηλικία σου».

# Τα θορυβώδη κοσμήματα -σε μέγεθος και σε ήχους.

# Φροντίστε να μην είστε fashion victim. Το ότι ακολουθείτε την μόδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείτε κατά γράμμα τις τάσεις της. Υποστηρίξτε την επιλογή σας, διαλέξτε ποιοτικά και διαχρονικά “κομμάτια” που θα μπορέσετε να τα φορέσετε για χρόνια.

# Και τέλος, μη ξεχνάτε ότι η τσίχλα, απαγορεύεται στον εργασιακό τομέα.

Άντζελα Λεμπέση
Σύμβουλος Επιχειρηματικού και Διπλωματικού Πρωτοκόλλου

 

www.goodmanners.eu