Τάρτα με λαχανικά

Τάρτα με λαχανικά

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Την συνταγή, σας προτείνω να την φτιάξετε, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια, εσείς μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως σπαράγγια, αγκινάρες, μπρόκολο, πράσα κ.λ.π.


8 κουταλιές της σούπας λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 κολοκυθάκια γύρω στα 220γραμμ. συνολικά, κομμένα σε ροδέλες 1 εκατοστού περίπου πάχους

1 μεγάλη, ή 2 μικρές φλάσκες μελιτζάνες συνολικού βάρους 450γραμμ. περίπου, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού περίπου

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι

5 αβγά

4 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico

240ml κρέμα γάλακτος

100γραμμ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανάψτε το φούρνο στους 160ο C.

2. Βάλτε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέστε τα κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίστε τα για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά. Αδειάστε τα σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.

3. Στο ίδιο τηγάνι, βάλτε 4 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίστε τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τα κολοκυθάκια. Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, κρεμμύδια, μελιτζάνες και κολοκυθάκια, ρίξτε τους ½ κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και αφήστε τα να κρυώσουν.

4. Χτυπήστε καλά τα αβγά, σε ένα μπολ με το μιξεράκι χειρός, προσθέστε τους το υπόλοιπο αλάτι, πιπεράκι, τα 2/3 της παρμεζάνας και περιχύστε με το μίγμα των αβγών τα λαχανικά και ανακατέψτε τα.

5. Λαδώστε με τις τελευταίες 2 κουταλιές λάδι ένα τετράγωνο, ή στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκατοστών, αδειάστε μέσα το μίγμα των λαχανικών και στρώστε τα με την ανάποδη ενός κουταλιού.

6. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και φουρνίστε το για 35 λεπτά.

7. Ξεσκεπάστε το ταψί, πασπαλίστε το φαγητό με το υπόλοιπο τυρί και ξαναφουρνίστε το ξεσκέπαστο αυτή τη φορά, για 15 λεπτά ακόμα.

8. Ανάψτε το γκριλ στο φουλ και βάλτε το ταψί από κάτω για δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει το τριμμένο τυρί κριτσανιστό. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τη τάρτα να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν την κόψετε σε μερίδες.

Σημ: Τη τάρτα των λαχανικών, μπορείτε να την φτιάξετε όταν έχετε χρόνο και να την συντηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Όταν την βγάλετε από το ψυγείο, θα την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο και θα την ζεστάνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, στη συνέχεια θα την ξεσκεπάσετε και θα συνεχίσετε το ζέσταμα, για ακόμα 5 λεπτά. Γίνεται της ώρας.

Ανθή Λαμπίρη

Σχετικά άρθρα,