Σοκολάτα η θαυματουργή!

Σοκολάτα η θαυματουργή!

Ξέρετε ότι η σοκολάτα …
1.             έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και κάλιο, εμπλουτίζει τα όργανα και τους ιστούς, ενώ ταυτόχρονα έχει ουσίες που διεγείρουν το νευρικό σύστημα και έχουν αναζωογονητική επίδραση.
2.            τα φλαβονοϊδή  και τα φυτικά λιπαρά που περιέχονται στη σοκολάτα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύουν την καρδιά. Προσθέτουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αν καταναλώνεται με μέτρο.
3.            Χάρη στην ύπαρξη ουσιών ικανών να διεγείρουν τους οπιοειδείς υποδοχείς του εγκεφάλου, η σοκολάτα προσφέρει αίσθηση ευεξίας και πληρότητας.
Απλά…
Η σοκολάτα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή από ανθρώπους με ειδικές παθήσεις (διαβήτη, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ημικρανία,  πέτρες στα νεφρά κ.α.).
Στο εμπόριο κυκλοφορούν εκατοντάδες είδη η συμβουλή μου είναι να επιλέξετε μια σοκολάτα πολύ ψηλής περιεκτικότητας σε κακάο της τάξεως του 70 % που έχει λίγα λιπαρά και ζάχαρη. Αν πάλι δεν είστε λάτρης της bitter σοκολάτας επιλέξτε μια σοκολάτα με στέβια ώστε να αποφύγετε τις παραπάνω θερμίδες της ζάχαρης!
Παρόλα αυτά αν έχετε μέτρο μπορείτε να την εντάξετε στο ημερήσιο διαιτολόγιο σας γιατί είναι γευστικότατη και σας δίνει ενέργεια.
ΟΥΣΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΚΑΦΕΪΝΗ
ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ
ΑΙΘΑΝΟΛΑΜΙΝΗ
ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ-ΕΞΑΡΤΗΣΗ
ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ
ΕΥΦΟΡΙΑ
ΤΥΡΑΜΙΝΗ
ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΚΟΠΩΣΗ