Σαλάτα ζεστή, Ξιφίας με μυρωδικά, Τσιζκέικ στο ποτήρι!

Σαλάτα ζεστή, Ξιφίας με μυρωδικά, Τσιζκέικ στο ποτήρι!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ


500γραμμ. φασολάκια φρέσκα, ή κατεψυγμένα

750γραμμ. Πατάτες

1 κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια

Ντρέσινγκ,

4 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico

1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Αλάτι και πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τις σε τέταρτα και βράστε τις με λίγο αλατάκι για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Σουρώστε τις και βάλτε τις στην σαλατιέρα.

2. Βράστε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, σουρώστε τα κάτω από την βρύση, στραγγίστε τα και προσθέστε τα στην σαλατιέρα.

3. Βάλτε πάνω από τα βρασμένα λαχανικά, τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού.

4. Χτυπήστε σε ένα βαζάκι με καπάκι τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύστε την σαλάτα.

 

ΞΙΦΙΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

 

4 φιλέτα ξιφία 175γραμμ. περίπου το ένα

Αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες

7 φέτες από ώριμες τομάτες

4 φέτες λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε το πυρέξ μας και αλατοπιπερώνουμε τον ξιφία.

2. Βάζουμε στο πυρέξ τις φέτες του φινόκιο, τις απλώνουμε να καλύψουν όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε αλατάκι και πιπέρι.

3. Ακουμπάμε πάνω στο φινόκιο, τα φιλέτα του ξιφία.

4. Βάζουμε από πάνω τις φέτες της ντομάτας και τις φέτες του λεμονιού.

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολάκι όλα τα μυρωδικά και πασπαλίζουμε το φαγητό μας.

5. Το περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί.

6. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα ο ξιφίας.

7. Τον σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μπόλικο ζουμάκι.

 

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

 

1 κουτί τυρί κρέμα των 200γραμμ.

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Βανίλια

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιχτό (1 κεσεδάκι)

24 μπισκότα cookies με σοκολάτα και φουντούκια, ή ότι άλλα μπισκότα σας αρέσουν

2 φλιτζάνια του τσαγιού φράουλες (450γραμμ.)

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ και αφήστε τα στην άκρη.

2. Πλένετε τις φράουλες, βγάζετε το κοτσανάκι, τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε σε ένα μπολ. Αναμιγνύετε την μαρμελάδα με την ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού, το αδειάζετε πάνω στις φράουλες και τις ανακατεύετε. Τις αφήνετε στην άκρη για να βγάλουν τους χυμούς τους.

3. Χτυπάτε το τυρί με την μισή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια, μέχρι να γίνει αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και τα χτυπάτε για 1 λεπτό, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.

4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να πήζει. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να την χτυπάτε, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

5. Αναμιγνύετε απαλά με σπάτουλα την σαντιγί με το μίγμα του γιαουρτιού, μέχρι να ενωθούν.

7. Βάζετε στον πάτο του ποτηριού 1 κουταλιά περίπου μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα, κρέμα. Στην συνέχεια μπισκότα, φράουλες και λίγο ζουμάκι. Από πάνω κρέμα και έπειτα φράουλες με ζουμάκι. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα στο κορνέ και δημιουργείτε ένα στεφανάκι από ροζετούλες στο χείλος του ποτηριού για διακόσμηση.

Σημ: Μπορείτε να το φτιάξετε με οποιοδήποτε φρούτο της εποχής και να συνδυάσετε κάποια μαρμελάδα.

 

Ανθή Λαμπίρη