Ψαρονέφρι εσκαλόπ με σάλτσα μουστάρδας και άγριο ρύζι μπαρμπόιλ αρωματισμένο με τζίντζερ!

Ψαρονέφρι εσκαλόπ με σάλτσα μουστάρδας και άγριο ρύζι μπαρμπόιλ αρωματισμένο με τζίντζερ!

Υλικά 2 άτομα

180γρ άγριο ρύζι μπαρμπόιλ

1 ψαρονέφρι περίπου 300γρ.

2κ.σ.ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

φρέσκο θυμάρι  ή ρίγανη

2 κ.σ. μουστάρδα

Αλάτι και Πιπέρι

ζωμό λαχανικών

τζιντζερ φρέσκο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα παραφίλετα και το κόβουμε σε φέτες, πάχους 2 εκ.

Τις πιέζουμε-ανοίγουμε ελαφρώς με το χέρι, για να γίνουν όσο λεπτότερες γίνεται, και τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, , θυμάρι, για 20 λεπτά.

Σοτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, έως ότου πάρουν χρώμα, και αλατίζουμε.

Στο ίδιο τηγάνι,. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα, και αφήνουμε να βράσει και να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Για το ρύζι ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το τζίντζερ. Ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύετε 3 λεπτά. Βάλτε το ζωμό και το αλάτι.. Όταν βράσει  χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Αφήστε το με κλειστό καπάκι 10 λεπτά. Ανακατέψτε το ρύζι με πιρούνι. Μεταφέρετε σε μπολ και σερβίρετε.