Πώς να του πιάσεις κουβέντα χωρίς να… καρφωθείς!

Πώς να του πιάσεις κουβέντα χωρίς να… καρφωθείς!

Σου αρέσει πολύ και φαίνεται ότι το ίδιο συμβαίνει και σε εκείνον! Περνάς ανάμεσα από τα γραφεία των συναδέλφων, προκειμένου να φτάσεις στον προϊστάμενό σου και μέχρι να φτάσεις εκεί, κοντοστέκεσαι όλο … χάρη στη γωνία. Δεν περνάς καθόλου απαρατήρητη! Την επομένη τα ίδια. Σε κοιτάζει, τον κοιτάζεις. «Να του μιλήσω;» αναρωτιέσαι! «Και τι να του πω; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον κερδίσω πραγματικά»;

Γίνε η «Miss Φιλική» του γραφείου

Πριν πιάσεις την κουβέντα μαζί του, φρόντισε να έχεις μιλήσει σε δυο τρεις ανθρώπους -καλύτερα σε μερικούς που κάθονται κοντά του στο γραφείο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα διασχίσεις τον χώρο του, κάποιος από αυτούς θα σε χαιρετήσει. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζεις το έδαφος για εκείνον προκειμένου να σε προσεγγίσει, αφού δείχνεις ότι είσαι φιλική και του δίνεις την εικόνα κάποιας, την οποία πολλοί θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα.

Μίλησε για τον εαυτό σου με μέτρο

Όταν λοιπόν έρθει η πολυπόθητη στιγμή να σε πλησιάσει για να σου μιλήσει, μην τα χάσεις και καταπιείς τη γλώσσα σου. Λέγεται ότι οι άνδρες προτιμούν μια καλή ακροάτρια, παρά μια γυναίκα φύσει πολυλογού! Στην αρχή, καλό είναι να μιλάς για τον εαυτό σου, διαφορετικά θα νομίζει ότι δεν έχεις τίποτα να πεις. Φρόντισε όμως να μοιράζεσαι μαζί του τόσες πληροφορίες για σένα, όσες αποκαλύπτει κι εκείνος για τον εαυτό του.

Βρες τα κοινά σας σημεία

Οι μικρές λεπτομέρειες για τη ζωή σου μπορούν να κάνουν τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα. Μη διστάσεις να εκφράσεις τις προτιμήσεις σου -τις αθώες, εννοείται- και τα ενδιαφέροντά σου. Μπορείς να του πεις για παράδειγμα ότι ποτέ δεν κατάλαβες γιατί όλοι παθιάζονται με το «Lost»! Πού ξέρεις; Ίσως ανακαλύψετε ένα κοινό σημείο και η μεταξύ σας κουβέντα να διαρκέσει περισσότερο.

Πρόσεξε τη γλώσσα του σώματός σου

Το ήξερες ότι πάνω από το 50% της επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους δε γίνεται με τον λόγο; Η γλώσσα του σώματος είναι εξίσου σημαντική με τα λεγόμενά σου. Γι αυτό μην στέκεσαι με σταυρωμένα τα χέρια καθώς μιλάς μαζί του γιατί εκείνος λαμβάνει το μήνυμα ότι αμύνεσαι, ότι δηλαδή δημιουργείς ένα φυσικό εμπόδιο απέναντί του, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμείς να σε πλησιάσει. Άμα μιλώντας κουνάς τα χέρια σου, δείχνεις πιο ευάλωτη, πράγμα που σε κάνει να φαίνεσαι πιο ανοιχτή απέναντι σ’ εκείνον. Επίσης, φρόντισε να μην αποφεύγεις το βλέμμα του κοιτώντας χαμηλά ή δεξιά κι αριστερά. Το σταθερό και σίγουρο βλέμμα υποδεικνύει αυτοπεποίθηση –και στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες που αισθάνονται δυνατές και ασφαλείς. Μην προσποιηθείς όμως! Μπορούν να το καταλάβουν κι αυτό!

Μαρία Κόλλια