Πείτε ΟΧΙ στην αγορομανία!

Πείτε ΟΧΙ στην αγορομανία!

Κάθε είδους εθισμός βλάπτει σοβαρά τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Και το ίδιο ισχύει και την αγορομανία, για την οποία μας ενημερώνουν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με σύντομο μήνυμά τους και λίαν… θεραπευτικό βίντεο.

Ιδού τι μας έγραψε η φοιτήτρια του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), Βασιλική Γομάτου, καθώς και το βίντεο που μας έστειλε:

Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού

Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και στα πλαίσια του μαθήματος “Οργανωσιακή Ψυχολογία” δημιουργήσαμε με την ομάδα μου το παρακάτω video. Αποτελεί μια προσπάθεια παρέμβασης στην Αγορομανία (Shopaholism), μια νέα μορφή εθισμού που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες. Τα άτομα που πάσχουν από αυτόν τον εθισμό πιστεύουν πως μέσα από τα ψώνια όχι μόνο θα βελτιώσουν τη διάθεση και θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά θα καταφέρουν να καλύψουν το βαθύτερο συναισθηματικό κενό που τους βαραίνει και θα γίνουν αποδεκτοί από το περιβάλλον τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αγοράζουν συνεχώς πράγματα που συχνά δεν έχουν ανάγκη ξοδεύοντας μέχρι οικονομικής εξαντλήσεως. Όταν όμως χάνεται το µέτρο για την αλλαγή της συμπεριφοράς είναι αναγκαία και η αλλαγή στάσης ζωής. Μια αλλαγή που δεν αγοράζεται, αλλά απαιτεί την προσωπική δέσμευση των ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν αυθεντικά και να επενδύσουν όχι σε υλικά αγαθά, αλλά στον εαυτό τους, αυξάνοντας την αυτογνωσία και βελτιώνοντας την ψυχική τους υγεία. Στόχος μας είναι να μεταδοθεί το μήνυμά μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των γιορτών που το πρόβλημα επιδεινώνεται. Αν και εσείς θεωρείται την προσπάθειά μας σημαντική σας προσκαλώ να το κοινοποιήσετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και αν συμφωνείτε παρακαλούμε στείλτε μας ένα μηνυματάκι. Έτσι για να χαρούμε λιγάκι, με τη διαπίστωση ότι εμείς που πιστεύουμε σε αξίες δεν είμαστε οι λίγοι αλλά οι πολλοί. Μπράβο στη Βασιλική και τους συμφοιτητές της κι ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους εσάς που θα μπείτε στον κόπο να μας στείλετε το μήνυμά σας!

Ευχαριστούμε επίσης τη Βασιλική και τους συμφοιτητές της για έναν ακόμα λόγο: Επιβεβαίωσαν το πιστεύω μας ότι οι νέοι άνθρωποι είναι η μοναδική ελπίδα που διαθέτει αυτός ο τόπος για να τραβήξει ξανά προς τη δόξα. Η μόνη ελπίδα να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας με βάση αυτά που πραγματικά αξίζουν και όχι με βάση αυτά που τα «λαμόγια» πάσης φύσεως και προελεύσεως μας έχουν πείσει ότι αξίζουν.