Οι 5 αρετές που οδηγούν στην επιτυχία

Οι 5 αρετές που οδηγούν στην επιτυχία

«Πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες για τον εαυτό μας» συμβουλεύει ο επιτυχημένος συγγραφέας Wayne Dyer. «Πολλοί άνθρωποι έχουν τη νοοτροπία ότι κάποιος άλλος πρέπει να κάνει πράγματα για αυτούς. Οι άνθρωποι τρελαίνονται με την κυβέρνηση γιατί δεν τους εξασφαλίζει θέσεις εργασίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Οι θέσεις εργασίας εξαφανίζονται, επειδή ο κόσμος αλλάζει.


Εάν ζείτε σε μια πόλη και το εργοστάσιο, στο οποίο δουλεύατε κλείσει, δεν μπορείτε απλά να καθίσετε εκεί, ελπίζοντας ότι θα ξανανοίξει. Ίσως χρειαστεί να προχωρήσετε στη ζωή σας. Θα πρέπει να προσαρμοστείτε στον κόσμο, στον οποίο ζείτε» προσθέτει.

Διαβάστε μερικές από τις συμβουλές του:

1. Μην είστε άπληστοι


Χρειαζόμαστε μόνο τόσα, ώστε να επιβιώσουμε, αλλά ο κόσμος στον οποίο ζούμε μας λέει ότι χρειαζόμαστε περισσότερα πράγματα για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις που υποστηρίζουν ότι για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να έχεις αυτά τα πράγματα. Όταν ζητάς όλη την ώρα, θα θέλεις πάντα και κάτι άλλο. Όταν όμως λες «πώς μπορώ να εξυπηρετήσω», τα πράγματα θα έρχονται σε εσένα. Ελκύεις αυτό που είσαι.

2. Συγχωρήστε το ασυγχώρητο


«Δεν μπορείτε να βρείτε την αληθινή χαρά και να προχωρήσετε στη ζωή σας, αν δεν βρείτε τη δύναμη της συγχώρεσης» υποστηρίζει ο συγγραφέας. Ο ίδιος κατάφερε να συγχωρέσει τον πατέρα του, ο οποίος τον είχε παρατήσει σε ορφανοτροφείο όταν ήταν πολύ μικρός.

3. Να είστε ευγνώμονες


Η πραγματική επιτυχία έρχεται μέσω της βοήθειας και της ευγνωμοσύνης. Δεν αποτελεί όραμα η απόκτηση ενός ακριβού αυτοκινήτου. Ξυπνάω κάθε μέρα και ρωτάω «Τι μπορώ να δώσω;». Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί είναι να πω, «ευχαριστώ» και να μάθω πώς μπορώ να βοηθήσω κάποιον.

4. Ελέγξτε τον εγωισμό σας


Το εγώ μας κάνει να νομίζουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί από ο,τιδήποτε άλλο και συνεπώς, ιδιαίτεροι. Αλλά δεν είμαστε. Έτσι, αν περνάτε την ημέρα σας σκεπτόμενοι ότι είστε καλύτεροι από κάποιον άλλον, ή πιο αντάξιοι της επιτυχίας, απομακρύνεστε εντελώς από τον στόχο σας.

5. Να θυμάστε ότι όλα είναι δυνατά


Θα πρέπει να αγνοήσετε όλους αυτούς που λένε ότι «δεν είναι δυνατό» ή ότι «δεν μπορεί να συμβεί». Μπορείς να επιτύχεις πολλά, ακόμη και πράγματα τα οποία δεν είχες φανταστεί.

ΠΗΓΗ: www.tsemperlidou.gr